Šiam politikui ne visada sekasi, o kartais labai nesiseka. Taip, pavyzdžiui, atsitiko 2008 metais, kai G. Mikolaitis buvo pašalintas iš Seimo posėdžių salės ir išvažiavo tikrintis girtumo. Skandalas kilo tuomet, kai neblaivus G. Mikolaitis vietoj parlamento salės užklydo į balkoną ir, oi, susidūrė su žurnalistais.

Dabar G. Mikolaičiui galbūt išaušo sėkmės dienos ir tai susiję su politiniais pokyčiais jo gimtajame krašte prie Dubysos. Prieš porą mėnesių Raseinių rajono taryboje buvo suformuota naujoji valdančioji koalicija, kurioje daugiausiai narių turi jo bičiuliai – vietiniai socialdemokratai.

Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi daugumos balsas buvo paskirtas Raseinių krašto socialdemokratų vadovas Liudas Kavaliauskas. Netrukus savo įsakymu jis atšaukė savivaldybės įstaigos „Raseinių vandenys“ valdybą ir paskyrė naują, kuriai ėmė vadovauti vietos socialdemokratas Vytautas Juškevičius.

Naujoji valdyba praskynė prieigą prie „Raseinių vandenų“ direktoriaus pavaduotojo kėdės. Iš jos buvo patraukta buvusi pavaduotoja Eligija Jonylienė – jai įsteigtas papildomas teisininko etatas. O į atsilaisvinusią kėdę iš Vilniaus nedelsiant atidulkėjo socialdemokratas G. Mikolaitis.

Savivaldybės užkulisiuose jau senokai buvo kalbama, kad G. Mikolaitį sostinėje griaužė badas, mat niekaip negalėjo rasti darbo. Nors sostinės darbo rinka šimtus kartų didesnė nei Raseinių, bet proga įsidarbinti atsirado būtent Raseiniuose. Tai bent malonus atsitiktinumas!

„Naujo ryto“ paklaustas, ar direktoriaus pavaduotoju tapo su kolegos L. Kavaliausko pagalba, G. Mikolaitis purtė galvą: „Ne, čia L. Kavaliauskas neskiria jokių direktorių, nieko“.

Paprašytas paaiškinti, kokios priežastys lėmė, kad jis tapo direktoriaus pavaduotoju, G. Mikolaitis dėstė: „Matyt, suprato, kad Raseiniams reikia mano žinių, mano pagalbos. Mes pasakysime po dviejų mėnesių, ką padarėme. Daugiau aš nieko nepasakosiu.“

Paklaustas, kur dirbo prieš tapdamas „Raseinių vandenų“ direktoriaus pavaduotoju, G. Mikolaitis ištarė: „Niekur nedirbau. Buvau bedarbis.“

G. Mikolaitį įdarbinusios valdybos sudėtį su socialdemokratu priešakyje savo įsakymu paskyręs socialdemokratas L. Kavaliauskas tikino, kad prie G. Mikolaičio sėkmės darbo rinkoje nėra prisidėjęs, pabrėžė, jog sprendimą priėmė ne jis, bet „Raseinių vandenų“ valdyba.

Pasak L. Kavaliausko, G. Mikolaičio paskyrimas į vadovaujantį postą yra logiškas, mat naujasis direktoriaus pavaduotojas turi daug praktinės patirties, yra dirbęs pramonės įmonėse ir turi aukštąjį inžinieriaus išsilavinimą.