„TS-LKD skyriai pasiūlė jūsų kandidatūrą dalyvauti mūsų partijos rinkimuose, kurių metu suteiksime savo paramą kandidatui Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose (...) TS-LKD Prezidiumo vardu kreipiuosi į jus klausdamas: ar sutinkate dalyvauti TS-LKD rinkimuose, kurių metu suteiksime savo paramą kandidatui Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose?“, – rašoma G. Landsbergio laiške.

Kandidatų sutikimas, jeigu būtų duotas, anot G. Landsbergio, bus traktuojamas kaip galutinis ir nebeatšaukiamas apsisprendimas dalyvauti narių ir partijos rėmėjų balsavime lapkričio 3-4 dienomis. Kandidatai sprendimą turi priimti ir atsakymą pateikti iki rugsėjo 25 d. 17 val.

„Jeigu atsakymo iki nurodyto laiko negausiu, manysime, jog TS-LKD paramos prezidento rinkimuose atsisakote“, – rašoma minėtame laiške.

TS-LKD prezidiumas rugsėjo 26 dieną ruošiasi tvirtinti galutinį sąrašą kandidatų, dalyvausiančių atviruose partijos rinkimuose. Šiuose rinkimuose balsuoti galės ne tik TS-LKD partijos nariai, bet ir iš anksto atrinkti partijos šalininkai.

I. Šimonytė antradienį laidoje „DELFI Dėmesio centre“ sakė, kad iš esmės jau yra priėmusi sprendimą, ar dalyvaus prezidento rinkimuose.

„Taip, iš esmės jau esu apsisprendus. Dar yra likęs vienas kitas dalykas, kuris man atrodo svarbus. Atsakymo dar nesu parašiusi, bet ir nesu dar gavusi pirmininko laiško“, – sakė ji.

G. Nausėda savo ruožtu anksčiau yra sakęs, kad dar turi laiko apsispręsti, ar dalyvauti atviruose TS-LKD rinkimuose.

V. Ušackas DELFI sakė, kad jau yra nusprendęs dalyvauti TS-LKD rinkimuose, o formalų atsakymą pateiks iki galutinio termino. Paklaustas, ar jo atsakymas galėtų priklausyti nuo to, kaip TS-LKD prezidiumas sureaguos į jo kreipimąsi dėl pasitraukusio iš rinkiminės kovos Žygimanto Pavilionio pasisakymų, V. Ušackas teigė tikintis partijos prezidiumu ir besitikintis, jog situacija bus tinkamai įvertinta.