Tai antradienį žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, komentuodamas trijų Seimo Žmogaus teisių komiteto narių atsisakymą dirbti su P. Gražuliu.

Seimo Žmogaus teisių komiteto nariai Andrius Navickas, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Sergejus Jovaiša kreipėsi į Seimo vadovybę, prašydami Mišrios Seimo narių grupės seniūną ir Seimo valdybą parengti artimiausiam Seimo plenariniam posėdžiui nutarimo projektą, atšaukiantį Petrą Gražulį iš Žmogaus teisių komiteto.

„Tai nėra Seimo valdybos reikalas, tai viso Seimo reikalas tvirtinti komitetų sudėtį. Kiekvienas Seimo narys privalo būti kokiame nors komitete. Mišrioji Seimo narių grupė ten turėjo kvotą, ir ten jis yra įdarbintas. Jeigu su juo nenorės dirbti, antradienį susitiksime su frakcijų seniūnais ir spręsime, kaip pakeisti tą situaciją, kad komitetas galėtų veikti normaliai“, - sakė V. Pranckietis.

Paklaustas, ar pritartų, kad P. Gražuliui ne vieta Žmogaus teisių komitete, V. Pranckietis pažymėjo, kad „ten buvo kvota, ir ten reikėjo žmogaus, ir viskas labai paprasta“.

„Man atrodo, kad kiekvienas Seimo narys turi atlikti kokią nors veiklą, kokį nors darbą. Jeigu tai buvo Mišrios Seimo narių grupės sprendimas, tai toks sprendimas ir buvo priimtas“, - aiškino V. Pranckietis.