Šios apygardos, kuriai priklauso Šakių, kelios Kauno bei Vilkaviškio rajonų rinkimų apylinkės, sąrašuose - 31 060 rinkimų teisę turinčių piliečių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, rinkimų dieną iki 17.00 val. savo pilietinę pareigą atliko 18,01 proc. rinkėjų, pridėjus ir balsavusius iš anksto - 25,30 proc.

„Balsavimas vyksta sklandžiai, rinkėjų iš tiesų yra gerokai mažiau nei 2016 m., kai spalį vyko rinkimai visoje Lietuvoje. Tai turbūt susiję su tuo, kad, kai rinkimai vyksta vienoje iš apygardų įprastai rinkėjų aktyvumas yra mažesnis. Yra keletas apylinkių, kur tas aktyvumas didesnis. Tikimės, kad rinkėjai nepamirš atvykti į rinkimų apylinkes išreikšti savo valios“, - LRT Radijui sakė VRK pirmininkė Laura. Matjošaitytė.

Seimo nario mandato siekia šeši kandidatai: Irena Haase (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Vigilijus Jukna (Darbo partija), Giedrius Surplys (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Paulius Visockas (Lietuvos socialdemokratų partija) bei save išsikėlę Mindaugas Bastys ir Mindaugas Tarnauskas.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktu laikomas kandidatas, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų ir tas kandidatas gavo daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris gavo daugiausia, bet ne mažiau kaip vieną penktadalį visų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų.

Jeigu rinkimuose dalyvavo daugiau kaip du kandidatai ir Seimo narys nebuvo išrinktas, po dviejų savaičių nuo rinkimų dienos rengiamas pakartotinis balsavimas, kuriame dalyvauja du kandidatai, gavę daugiausia balsų. Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių.

Iki sekmadienio 20.00 val., t. y. balsavimo pabaigos, draudžiama bet kokia rinkimų agitacija, išskyrus išorinę politinę reklamą, iškabintą iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui.

Laisva Seimo nario vieta atsirado, kai parlamentaro mandato atsisakė M. Bastys.