R. Karbauskis sako, kad reikia dar vieno tyrimo, kuris atsakytų į klausimą, ar sprendimai dėl „Snoro“ ir Ūkio bankų bankrotų aplinkybių buvo tik ekonominiai ir kieno tai buvo interesas, jei buvo. Pasak Valstiečių žaliųjų lyderio, tokia mintis jam kilo pakalbėjus su savo partijos deleguotu Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Stasiu Jakeliūnu, kuris sako, kad naujasis tyrimas aiškintųsi Lietuvos banko ir tuomet dirbusių valstybės vadovų veiksmus.

„Yra neatsakytų klausimų tiek dėl „Snoro“ ir ypač dėl Ūkio banko. Jeigu dėl „Snoro“, tai čia Seime buvo tam tikra komisija, yra tam tikros išvados, kurias reikia detaliau įvertinti ir apibendrinti, pažiūrėti, ar procesas pakankamai užbaigtas, įvertinti, kas vyko su „Snoru“, pradedant nuo 2002-ųjų“, – sako Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas S. Jakeliūnas.

„Snoro“ bankroto metu finansų ministre buvusi konservatorė Ingrida Šimonytė primena, kad šiuo klausimu Seimas jau yra atlikęs ne vieną, o du tyrimus, tačiau žada atsakyti ir į naujos komisijos klausimus.

„Dėl „Snoro“ banko tiesiog noriu priminti, kad 2008–2012 m. Seimo kadencijoje buvo sudaryta speciali komisija ir tyrė tą klausimą, prirašė kalną išvadų, praėjusioje kadencijoje Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) taip pat vėl tyrė šį klausimą“, – buvusi finansų ministrė, Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narė I. Šimonytė.

Seimo Socialdemokratų darbo frakcijos narys Algirdas Butkevičius sako visada esantis prieš bet kokių parlamento tyrimo komisijų steigimą, nes, jo teigimu, tai turi daryti kompetentingos institucijos Seimo pavedimu. Buvęs konservatorių premjeras sako, kad toks tyrimas būtų naudingas ne Lietuvai.

„Dėl šios iniciatyvos daugiausiai interesų turi V. Antonovas ir V. Romanovas, tai yra buvę „Snoro“ ir Ūkio banko savininkai, nes tokie tyrimai jiems leistų kvestionuoti teisminiais procesais Lietuvos priimtus sprendimus. Aš galiu tik spėti, kad jie kažkaip atrado būdą prieiti prie R. Karbauskio ir jis dabar vykdo gautas užduotis, bet šiaip būtų geriausia, kad R. Karbauskis kažkaip susivoktų, kad jau visos tos iniciatyvos darosi juokingos ir galėtų pasitikrinti pats savo sveikatą“, – kalba buvęs premjeras, Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys A. Kubilius.

Pagal įstatymus politikai neturi teisės kištis į teisėsaugos darbą, o šiuo metu dėl „Snoro“ ir Ūkio banko bankrotų vyksta ikiteisminiai tyrimai, kuriuose į Rusiją pabėgusiems „Snoro“ pagrindiniam akcininkui V. Antonovui Ūkio banko savininkui V. Romanovui pareikšti įtarimai dėl šių bankų turto iššvaistymo.

Ir per „Snoro“, ir per Ūkio banko bankrotus, ir dabar Lietuvos bankui vadovavęs Vitas Vasiliauskas šiuo metu išvykęs į užsienį, tačiau komentarą atsiuntė banko komunikacijos tarnyba.

„Į daugybę kausimų jau yra atsakyta ankstesnei Seimo komisijai „Snoro“ veiklai tirti, o taip pat daugybė medžiagos yra pateikta teisėsaugos institucijoms, kurios yra iškėlusios baudžiamąsias bylas dėl išvaistyto šimtamilijoninio turto buvusiems „Snoro“ ir Ūkio banko akcininkams“, – teigiama pranešime.

Lietuvos bankas taip pat skelbia, kad yra pasiruošęs išsamiai atsakyti į visus klausimus.