Organizatoriai, pavadinę šventę „Ateitis mūsų“, skleidžia idėją, kad kiekvieno žmogaus rankose slypi galia kurti modernesnį pasaulį, Lietuvą, Šiaulius ir kviečia įsilieti į didžiausio Šiauliuose renginio vyksmą. Šventės organizatoriai siūlo programą, kuri aktuali visoms amžiaus grupėms, ir šiais metais stebins ne tik tradiciniais renginiais, bet ir įdomiomis naujovėms.

„Miesto šventės pradžią skelbs visuotinė muzikinė-masinė akcija „Ateitis mūsų“. Šventinę akcijos nuotaiką ir iškilmingą kulminaciją kurs būgnininkas Gintautas Gascevičius ir Šiaulių miesto padanges užvaldysiantys akrobatikos meistrai, kurie privers miestiečius ir svečius akis pakelti dangų“, - sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Įspūdingą šventės pradžią vainikuos šventinis koncertas, kuriame dalyvaus Linas Adomaitis ir ritmo grupė, grupės „Biplan“, „Freaks on Floor“ ir Vidas Bareikis.

Ketvirtadienį miesto šventėje „Šiaulių dienos“ prasidės meno festivalis „Rudens mozaika 2018“ ir XII tarptautinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis-kūrybinė laboratorija ,,Baltoji varnelė“, kurie talentingais pasirodymais žiūrovus stebins visas miesto gimtadienio dienas. Kūrybiškumo apraiškų netrūks ir vaikų bei jaunimo aktyvaus, kūrybiško užimtumo parodoje „Tavo PIN KODAS 2018“, kurioje mokslo, meno, sporto, verslo specialistai ir aktyvus jaunimas pristatys savo veiklas, vykdomus projektus, dalysis aktualiausiomis idėjomis.

Penktadienį šventinę nuotaiką skleis tradicinė eisena ir motorizuota kolona, kurių dalyviai atžygiuos prie Šiaulių arenos. Čia vyks pagrindiniai miesto šventės dalyvių pasirodymai

Prie Šiaulių arenos rugsėjo 7-8 dienomis čia įsikurs Žaidimų parkas, kuriame šiauliečių lauks virtualiosios realybės pramogos, moksliniai eksperimentai, išmaniosios edukacijos, žaidimai, simuliatorių išbandymai, batutų pramogos, atrakcionai ir kitos veiklos. Išalkusieji šventės dalyviai galės skanauti įvairius patiekalus gatvės maisto „Foodtruck“ kieme ir pasimėgauti jais šalia esančioje poilsio zonoje.

Šventinėmis dienomis renginiai vyks ir kitose miesto erdvėse. Tradiciškai į Talkšos ežero pakrantę penktadienį ir šeštadienį kvies tarptautinis bigbendų festivalis „Big Band Festival 2018“, kuriame bigbendai iš Lietuvos bei užsienio šalių dovanos nepamirštamas akimirkas muzikos melomanams. Duris atvers meno kultūros įstaigos, vyks įvairios ekskursijos, festivaliai, koncertai, parodų atidarymai ir kiti renginiai. Šeštadienį šventės dalyviai turės galimybę sudalyvauti išskirtinėje istorinės teatralizuotos ekskursijos „Tikras momentas!“ premjeroje.

„Šiaulių dienų“ uždarymo koncertą miestiečiams padovanos grupė „Lemon Joy“, atlikėja G-Jan, atlikėjai „Beissoul & Einius“ ir legendinė atlikėja Džordana Butkutė su gyvo garso grupe. Gerą nuotaiką kurs ir koncerto vedėjai - Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius. Miesto gimtadienio kulminacija taps muzikinis fejerverkas ir šventinės „Radistų DJ's“ dūzgės.

Viena iš šių metų „Šiaulių dienų“ naujovių - atsinaujinęs prekymetis. Pasak Šiaulių miesto mero Artūro Visocko, mieste ypatingų švenčių metu turi pulsuoti įdomios mugės, o pagrindiniai jos dalyviai - tautodailininkai, amatininkai, turintys tautinio paveldo sertifikatus, tautodailininko ar tradicinių amatų meistro pažymėjimą ir prekiaujantys savo darbo tautodailės ir dailiųjų amatų gaminiais.

„Šiaulių dienų 782“ - rengėja Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius - Šiaulių kultūros centras.

Socialiai atsakingų ir sėkmingai veikiančių verslo įmonių dėka „Šiaulių dienų“ organizatoriams sudaroma galimybė kurti aukšto meninio lygio šventę, skatinti šiauliečių ir miesto svečių šviečiamąjį, kultūrinį, pramoginį užimtumą. Kasmet didėjanti verslo įmonių skiriama finansinė parama padidėjo daugiau nei 4 kartus - nuo 20 tūkst. 2014 m. iki 91 tūkst. 2017 m.