Pagal parlamentarų grupės Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotas Referendumo įstatymo pataisas, referendumas būtų vykdomas ne vėliau kaip po aštuonių mėnesių ir ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių po Seimo nutarimo dėl referendumo paskelbimo priėmimo.

„Įvertinus tai, kad šiuo metu Referendumo įstatyme nustatytas laikotarpis - referendumas vykdomas ne vėliau kaip po trijų mėnesių ir ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių po Seimo nutarimo priėmimo - yra labai trumpas, manytina, jog laikotarpio pratęsimas sudarys geresnes sąlygas referendumo vykdymui pasirengti (suplanuoti jam skirtas lėšas, piliečiams - įsigilinti į referendumui pateiktus klausimus ir pan.). Nemažinama žemutinė laiko riba sudarys galimybę ypač skubiais atvejais referendumą paskelbti per palyginti trumpą laiką, jei tokia būtinybė ateityje iškiltų“, - sako Referendumo įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravę Seimo nariai Arvydas Nekrošius, Ramūnas Karbauskis, Juozas Imbrasas, Antanas Vinkus, Bronislavas Matelis, Agnė Širinskienė.

Teikti Referendumo įstatymo pataisas buvo nutarta Seimo valdybos sudarytos darbo grupės referendumui dėl dvigubos pilietybės pasirengti posėdyje.

Referendumu paprastai sprendžiami reikšmingiausi klausimai valstybėje, tad manoma, kad toks laikotarpio pailginimas būtų proporcingas, lyginant ir su Seimo ar Europos Parlamento rinkimų datų paskelbimu. Jos atitinkamai skelbiamos likus iki rinkimų šešiems mėnesiams.

Šiuo metu Referendumo įstatymas numato, kad referendumas vykdomas ne vėliau kaip po trijų mėnesių ir ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių po Seimo nutarimo dėl referendumo paskelbimo priėmimo.