„Visuomeninio štabo vadovas yra mano mielas draugas Algirdas Kaušpėdas“, – žurnalistams trečiadienį sakė V. Ušackas.

A. Kaušpėdas yra legendinės grupės „Antis“ lyderis ir dainininkas, vienas Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių. Jis BNS patvirtino, kad priklauso Kauno mero Visvaldo Matijošaičio „Vieningo Kauno“ organizacijai.

Paramą V. Ušackui išsakė ir kitas „Vieningo Kauno“ atstovas, miesto vicemeras Povilas Mačiulis.

„Esu asmeniškai apsisprendęs palaikyti Vygaudą Ušacką prezidento rinkimuose. Šį pažadą Vygaudui esu davęs prieš maždaug dešimt metų. (...) Jis man ne taip seniai priminė tą mano pažadą, sako, ar tu jį tesėsi? Pasakiau, kad esu žodžio žmogus ir šitą pažadą ištesėsiu", – BNS sakė vicemeras.

P. Mačiulio teigimu, kol kas parama nebus formali, tačiau prireikus, atsisakys vicemero pareigų Kauno savivaldybėje.

„Yra tokia galimybė. Jeigu mano dalyvavimas trukdys Kaunui dėl skirtingų interesų, aš tikrai, jei ateis toks laikas, aš tokį sprendimą priimti galėsiu“, – paklaustas, ar gali tekti atsisakyti vicemero pareigų, sakė P. Mačiulis.

„Ar kažkokie bus formalizuoti mūsų susitarimai, aš manau, kai atsiras rinkiminis štabas – galbūt", – teigė jis.

Anot P. Mačiulio, „Vieningas Kaunas“ kaip organizacija nėra priėmęs sprendimo dėl paramos prezidento rinkimuose.

Oficiali prezidento rinkimų kampanija prasidės spalį arba lapkritį, kai Seimas priims nutarimą dėl rinkimų datos.

Rinkimų pirmasis turas turėtų vykti gegužės 12 dieną, antrasis – gegužės 26 dieną.

Prieš tai V. Ušackas dalyvaus konservatorių vidiniuose rinkimuose. Jis sakė tikintis, kad juose užsitikrins partijos paramą, ir nekomentavo, ką darys, jei partinius rinkimus pralaimės.

Premjeras Saulius Skvernelis V. Ušacko galimybių laimėti rinkimus nevertino ir apsiribojo komentaru, kad tai yra kiekvieno pasirinkimo teisė.

„Tai kiekvieno žmogaus pasirinkimo teisė. Kiekvienas Lietuvos pilietis, atitinkantis tam tikrus Konstitucijoje numatytus reikalavimus, turi tokią teisę, ir tai yra mūsų demokratijos laimėjimas“, – Lietuvos žurnalistams Lenkijoje sakė S. Skvernelis.

„Nevertinu nė vieno žmogaus, nes tie žmonės pasakė patys, o kai jie taps kandidatais, tada bus galima ir kalbėti“, – pridūrė premjeras.