Anot pranešimo, sprendimas dėl dalyvavimo rinkimuose bus paskelbtas trečiadienį, rugsėjo 5 dieną, lygiai 12.00 val. prie Kauno pilies, greta Laisvės kario.

„Galutinį sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose priėmiau per pastaruosius mėnesius, sulaukęs tūkstančių Lietuvos žmonių žinučių, išsakančių požiūrį dėl dabartinės situacijos valstybėje. Savo laiškuose žmonės skatino, prieštaravo, išsamiai ir lakoniškai atskleidė svarbiausias Lietuvą apnikusias problemas“, – pranešime spaudai cituojamas V. Ušackas.

54 metų V. Ušackas gimė ir baigė vidurinę mokyklą Skuode. Vėliau mokėsi Vilniaus universiteto Teisės fakultete, stažavosi Norvegijos ir Danijos universitetuose. Rengė straipsnius „Atgimimo“ laikraščiui, buvo vienas iš Lietuvos studentų sąjungos atkūrėjų.

V. Ušackas dirbo Užsienio reikalų ministerijoje, diplomatinėje tarnyboje, buvo pirmuoju šalies vyriausiuoju derybininku dėl narystės Europos Sąjungoje, užsienio reikalų ministru.

Jis ėjo Lietuvos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus JAV, ES specialiojo įgaliotinio ir Bendrijos misijos vadovo Afganistane, ES ambasadoriaus Rusijos federacijoje pareigas.

2017 m. baigęs diplomatinę tarnybą ES grįžo į Lietuvą, kur tapo Kauno technologijos universiteto Europos instituto direktoriumi.

„Šeima: žmona Loreta, su kuria „Atgimimo“ redakcijoje susipažinome prieš 28 metus. Sūnus – Raimundas, užbaigęs mokslus Didžiojoje Britanijoje ir grįžęs į Lietuvą tapo Lietuvos kariuomenės savanoriu. Dukra – Paula, baigė biologijos ir mitybos specialistės (human nutrinion) mokslus Didžiojoje Britanijoje“, – savo biografijoje nurodo V. Ušackas.