Medikai dar balandį kovojo už geresnes darbo sąlygas. Jie skelbė, kad vėl rinksis, jei jų prašymai nebus išgirsti, tačiau plakatus medikams gali tekti visam laikui paslėpti. Pagal rengiamą kolektyvinę sutartį jie protestuoti negalėtų.

Medikų sąjūdžio tarybos narys Vytautas Kasiulevičius kalba apie įvairių protesto formų galimybę.

„Protesto formų yra įvairių, ir mes norėtume, kad šakinėje sutartyje tai būtų įteisinta, nebūtinai streikas, paralyžiuojantis gyvenimą“, – sako V. Kasiulevičius.

Tik iš atostogų grįžęs sveikatos apsaugos ministras pats nustebo, kad sutartimi, kurią ir rengia ministerija, bandoma uždrausti protestus.

„Dar nežinau tų paskutinių dalykų, žiūrėsime, visi suprantame, kad sveikatos sektorius nėra šiaip sektorius, ir streikavimas gali būti susijęs su rizikomis, tai turi būti žiūrima atsargiai. Dėl piketavimo – man naujiena, kas valstybėje tai gali uždrausti“, – sako A. Veryga.

Medikai suskaičiavo, kad iš daugiau nei šimto kolektyvinės sutarties punktų jų darbo sąlygas iš tiesų gerina vos keli. Kiti gerina darbdavių padėtį – štai gydytojų viršvalandžiai ir toliau nebus skaičiuojami, o algos dėl ilgų valandų esą nekils.