Politiką svarstoma pašalinti iš tarybos dėl jo neteisingų pasisakymų apie tai, kad partizanų vadas Adolfas Ramanauskas - Vanagas žudė nekaltus civilius.

Anksčiau rugpjūtį posėdžiavusi apkaltos komisija sutarė, kad esama pakankamo pagrindo kreiptis į teismą išaiškinimo, ar Lietuvos rusų sąjungos atstovas sulaužė priesaiką. Tačiau tuomet dėl sprendimo priėmimo nebalsuota.

Jeigu komisija nutars, kad yra pagrindas pradėti apkaltą tarybos nariui, tam pritarti dar turės uostamiesčio savivaldybės taryba. Jos sprendimu bus privalu kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, ar tarybos nario veiksmus galima laikyti priesaikos sulaužymu ir tarybos nario pareigų nevykdymu.

Jeigu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pateikia išvadą, kad savivaldybės tarybos narys sulaužė priesaiką, dviejų trečdalių visų tarybos narių balsų dauguma priėmus sprendimą jis netektų įgaliojimų.

V. Titovas teigia, kad kalbėdamas apie partizanų vadą rėmėsi sovietų teismo duomenimis ir jaučiasi persekiojamas už savo pareikštą nuomonę.

Istorikai pabrėžia, kad tiriant Lietuvos partizaninį pasipriešinimą, negalima remtis vien jų budelių – KGB bylomis, jose partizanai vadinami banditais, ten apstu netikrų, juos juodinančių teiginių.

Prokuratūra dėl V. Titovo pasisakymų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.