Partijos prezidiumui antradienį persiųstame L. Rimkienės laiške rašoma, kad būsimą dalyvavimą rinkimuose V. Ušackas derina su vietos verslininkais.

„Mielas Vygaudai, atvykęs į Mažeikius prieš kelias savaites čia įsteigėte keistą darinį – rinkiminę „Vyčio kuopą“, kuri, mano žiniomis, dirbs kaip vietinis jūsų rinkimų štabas rinkimų kampanijos metu“, – teigiama laiške.

„Šiuos keistus darinius formuojate ne pasikliaudamas savo partiečiais (esate TS-LKD narys), o per vietos verslininkų asociaciją. Kaip suprantu, jos viceprezidentas Julius Banys yra vienos iš kuopų vadovas“, – rašo konservatorė.

Ji taip pat tvirtina, kad per vieną susitikimą su Mažeikių politikais ir verslininkais V. Ušackas pareiškė, jog „net ir negavęs TS-LKD paramos dalyvaus prezidento rinkimuose“.

Konservatoriai kandidatą į rinkimus žada atrinkti per išankstinius rinkimus pačioje partijoje.

TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis sako, jog kaltinimai V. Ušackui bus aptarti per partijos prezidiumo posėdį rugsėjo 5 dieną.

„Skyriaus eliminavimas iš procesų, jei tai pasitvirtintų, būtų tiesiog neetiškas veiksmas ir reikalautų paaiškinimo, kodėl taip yra daroma, ypač prieš artėjančius išankstinius rinkimus. Rugsėjo 5 dieną bus prezidiumo posėdis, kuriame svarstysime šitą kreipimąsi“, – BNS sakė politikas.

V. Ušackas BNS persiųstame rašte prezidiumui teigė, kad „Vyčio kuopos“ yra jo visuomeniniai rėmėjai.

„Mano pristatoma Laiminčios Lietuvos vizija jiems duoda impulsą susitelkti, būti aktyviems šalies piliečiais. Tai džiugina. Palaikau jų iniciatyvumą ir stengiuosi pagal galimybes bendrauti su šiais žmonėmis“, – teigė politikas.

Jis tvirtino tikintis, kad iškovos teisę būti TS-LKD kandidatu į prezidentus, ir teigė kitų scenarijų nesvarstantis.

V. Ušackas sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti rugsėjį.

Parlamentaras Žygimantas Pavilionis taip pat siekia būti iškeltas TS-LKD kandidatu per prezidento rinkimus. Buvusi finansų ministrė, Seimo narė Ingrida Šimonytė minėjo, kad jei partijos bendražygiai iškels jos kandidatūrą, ji svarstys, kokį sprendimą priimti.

G. Landsbergis yra sakęs, kad partija svarstytų remti ir ekonomisto Gitano Nausėdos kandidatūrą, nes išankstiniuose TS-LKD rinkimuose galės dalyvauti ir nepartiniai politikai.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę.