Tai vienas iš nedaugelio atvejų, kai prabangiuose automobiliuose sėdintys vyrai ir moterys pavydi dviratininkams ir pėstiesiems. Pastariesiems nereikia laukti eilėje ir gali be jokių kliūčių patekti į atplaukusį vieną iš trijų „Smiltynės perkėlos“ keltų.

„Eilėje jau stovime valandą“, - prisipažino iš Nidos grįžtanti šeima iš Vievio.

Vilniečių šeima, laukianti tos išganingosios akimirkos, kai budėtojas parodys ženklą, kad gali įvažiuoti į keltą, prisipažino eilėje praleidusi pusantros valandos.

Kelto laukiančių automobilių eilė nusidriekusi beveik pusantro kilometro, beveik iki krašto kelio Smiltynė-Nida. Judėjimą paspartino prieš metus rekonstruotas kelias, po kurio į Klaipėdą galima važiuoti dviem eismo juostomis. Nepaisant to, kai visi sumano grįžti vienu metu, tenka palaukti. Tačiau kur kas trumpiau nei iki rekonstrukcijos, kai eilės nusidriekdavo kone iki Alksnynės.

AB „Smiltynės perkėla“ dispečerinės duomenimis, šeštadienį į Smiltynė buvo perkelti 2145 automobiliai, penktadienį – beveik 2200. „Kiekvieną dieną visą savaitę į Smiltynė kėlėme panašų skaičių transporto priemonių. Atgal grįždavo kur kas mažiau. Tad akivaizdu, jog Kuršių nerijoje automobilių yra labai daug“, - DELFI sakė dispečerė.

Nepaisant to, kad daugelis vairuotojų kantriai laukia savo eilės, atsiranda ir gudruolių, kurie likus keliems šimtams metrų iki perkėlos kerta dvigubą ištisinę liniją, išvažiuoja į priešingą eismo juostą ir skuba kelto link. Paprastai taip elgiasi vadinamieji „neringiškiai“ – kitų miestų gyventojai Neringoje deklaravę gyvenamąją vietą.

„Smiltynės perkėlos“ dispečerinės darbuotoja pasidžiaugė, kad dalis vairuotojų tapo sąmojingesni ir patys skambina į dispečerinę ir domisi situacija. „Pagal automobilių kiekį ties perkėla galima planuoti kelionę. Geriausia metas persikelti buvo rytas arba iki pietų“, - sakė dispečerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)