Maksimaliai įvertinti buvo jo laikyti chemijos, biologijos, anglų kalbos ir matematikos valstybiniai egzaminai.

Jaunas kraštietis po ilgų svarstymų pasirinko gamtos mokslų studijas prestižiniame Kembridžo universitete rytų Anglijoje.

Išvyksta stipriai motyvuotas

– Martynai, po ilgų dvejonių pasirinkai studijas antrame seniausiame Anglijos universitete Kembridže. Tai – vienas geriausiai vertinamų universitetų pasaulyje. Su kokiomis mintimis ir ambicijomis išvyksti į Jungtinę Karalystę? Kokios emocijos apėmė sužinojus, kad įstojai?

– Ketinu studijuoti gamtos mokslus. Tai – toks kursas, kai kiekvienais metais renkiesi modulius iš įvairių gamtos mokslų sričių – fizikos, biochemijos, neuromokslų, farmacijos – palaipsniui suformuodamas galutinę specialybę. Mokslai, kitaip nei Lietuvoje, prasideda nuo spalio mėnesio. Žinoma, labai apsidžiaugiau, tačiau puikiai suprantu, kad turėsiu daug ir atsakingai dirbti siekdamas užsibrėžtų tikslų, svajonių išsipildymo. O tai vėl motyvuoja ir skatina judėti pirmyn (šypteli).

– Liepos mėnesį atsiimdamas brandos atestatą dar nebuvai tikras, kur studijuosi. Kada iš esmės tavo galvoje ėmė suktis mintys apie studijas Kembridžo universitete?

– Apie studijas Kembridže pirmą kartą rimtai pagalvojau tik vienuoliktos klasės pabaigoje kiek netikėtai – bent jau man pačiam – laimėjęs respublikinę chemijos olimpiadą. Tik tada galutinai supratau, jog galiu ir turiu realius šansus pretenduoti į pasaulinio garso universitetus. Pasirinkau Kembridžą dėl trijų dalykų: lanksčios ir įdomios studijų programos, vadinamųjų supervizijų, kitaip sakant – individualaus darbo galimybių su lektoriais, bei plačios lietuvių bendruomenės veiklos.

Koncentruosis į studijas

– Prabilai apie tautiečius. Ar turi draugų, bičiulių, kurie jau studijuoja Kembridžo universitete?

– Nuo devintos klasės besimokydamas „Atžalyno“ gimnazijoje dalyvavau biologijos ir chemijos respublikinėse olimpiadose. Jų metu susipažinau su moksleiviais iš įvairių Lietuvos kampelių. Pamažu susidraugavome, tapome gerais bičiuliais, bendraminčiais. Dalis jų jau studijuoja arba šiemet pradės studijas Kembridžo universitete, kuris turi tikrai gausią ir aktyvią lietuvių bendruomenę, tad tikiuosi, jog adaptacija ir mokymosi procesas vyks sklandžiai.

– Neretas jaunuolis derina studijas ir darbą. Martynai, kaip tu manai – pasinersi į studijas stačia galva ar bandysi ir darbuotis?

– Visas mokymosi procesas yra tikras iššūkis: paskaitos, esių rašymas, laboratoriniai darbai ir kiti atsiskaitymai. Be to, visas darbas vyks ne gimtąja lietuvių, o anglų kalba, tad pirmiausiai ketinu koncentruotis tik į studijas (šypteli).

– Kaip į tavo sprendimą studijuoti užsienyje reaguoja tavo artimieji?

– Tiek šeima, tiek draugai labai stipriai palaiko, o tai gerai nuteikia bei skatina stengtis (šypteli).