L. Radzevičiūtė neregistruota, nes nesurinko būtino tūkstančio rinkėjų parašų: iš 1343 pateiktų parašų tinkamais pripažinti 882, tuo metu norint dalyvauti rinkimuose privalu surinkti ne mažiau kaip 1 tūkst. apygardos rinkėjų parašų.

Centro partijos vadovas Naglis Puteikis bei pati kandidatė iš pradžių nesutiko su apygardos komisijos atlikto parašų patikrinimo rezultatais ir paprašė iš naujo peržiūrėti netinkamais pripažinti parašus. VRK sprendimu tai buvo padaryta trečiadienį, tačiau rezultatas nepasikeitė.

„Patikrinimo metu nebeliko jokių abejonių, įtarimų, kad apygardos komisija tikrino įrašus netinkamai ar nesąžiningai. Ir Seimo narys N. Puteikis, ir L. Radzevičiūtė įsitikino, kad parašai buvo tikrinami tinkamai, ir pasakė, kad tikrai jokių pretenzijų daugiau neturi, pritaria Zanavykų rinkimų komisijos parašų tikrinimų aktui“, – sakė parašų perskaičiavime trečiadienį dalyvavusi VRK narė Svetlana Misevičienė.

N. Puteikis pripažino, kad po perskaičiavimo Centro partijos keltai kandidatei L. Radzevičiūtei pritrūko 73 parašų.

„Įsitikinome, kad 73 klaidos yra mūsų, – BNS trečiadienį sakė Centro partijos pirmininkas. – Tai dar vienas įrodymas, kad partijai, negaunančiai valstybės dotacijos, sunku rungtis su partijomis, gaunančiomis paramą.“

Sprendimą dėl kitų kandidatų registravimo VRK priėmė anksčiau šią savaitę – iš viso dėl Seimo nario mandato Zanavykų apygardoje kovos šeši politikai.

Tai – savarankiškai išsikėlęs Mindaugas Bastys, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Irena Haase, Darbo partijos kandidatas Vigilijus Jukna, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos keliamas žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, nepriklausomas kandidatas Mindaugas Tarnauskas bei Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas Paulius Visockas.

Liberalų sąjūdžio iškeltas Haroldas Glauzeris Zanavykų apygardos rinkimų komisijai pats pripažino nesurinkęs reikiamų parašų.

Seimo nario rinkimai Zanavykų apygardoje numatyti rugsėjo 16 dieną. Ši apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Seimo nario vieta laisva čia liko, kai Zanavykų apygardoje išrinktas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.