Apygardos rinkimų komisija konstatavo, kad L. Radzevičiūtė nesurinko reikiamo tūkstančio parašų ir iš jos pateiktų tinkamais pripažino 882 parašus.

Tačiau Vyriausioji rinkimų komisija nusprendė atsižvelgti į pretendentės prašymą ir iš naujo įvertinti 299 netinkamais pripažintus parašus, kai asmens dokumento numeris nesutampa su vardu ir pavarde. Parašai peržiūrėti trečiadienį.

Kaip BNS sakė VRK pirmininkės pavaduotoja Svetlana Misevičienė, patikrinus L. Radzevičiūtės pateiktus parašus, jų vis tiek trūksta, kad ši politikė galėtų varžytis dėl parlamentaro mandato.

„Ir pretendentė, ir partijos pirmininkas įsitikino, kad parašų rinkimų lapuose buvo neteisingų duomenų, o komisijos nariai sąžiningai, pagal nustatytus reikalavimus tikrina įrašus“, – trečiadienį BNS sakė S. Misevičienė.

Anksčiau šią savaitę VRK jau registravo šešis kandidatus dalyvauti rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą Zanavykų apygardoje.

Kandidatais registruoti savarankiškai išsikėlęs Mindaugas Bastys, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Irena Haase, Darbo partijos kandidatas Vigilijus Jukna, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos keliamas žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, nepriklausomas kandidatas Mindaugas Tarnauskas bei Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas Paulius Visockas.

Liberalų sąjūdžio iškeltas Haroldas Glauzeris Zanavykų apygardos rinkimų komisijai pats pripažino nesurinkęs reikiamų parašų ir nebuvo registruotas.

Seimo nario rinkimai Zanavykų apygardoje numatyti rugsėjo 16 dieną. Ši apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Seimo nario vieta laisva čia liko, kai Zanavykų apygardoje išrinktas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.