Baltijos šalių parlamentarai reikalauja nedelsiant paleisti O. Sencovą, kuris protestuodamas prieš Rusijos veiksmus badauja nuo gegužės 14 d. bei kartu išlaisvinti visus Ukrainos piliečius, kurie Rusijos kalėjimuose laikomi dėl politinių motyvų.

O. Sencovas yra Ukrainos kino režisierius ir politinis kalinys, dvidešimčiai metų įkalintas griežto režimo kalėjime Sibire dėl jo kritiško požiūrio į Rusijos agresiją prieš Ukrainą, ir pirmiausiai į Rusijos įvykdytą okupaciją Kryme. Prieš beveik 90 dienų paskelbęs bado streiką, režisierius pasiekė kritinę būklę.

„Jei tarptautinė bendruomenė nedelsdama nesiims ryžtingų veiksmų, demokratinis ir laisvas pasaulis gali sulaukti panašios istorijos baigties, kaip Sergejaus Magnickio atveju. Kviečiame ES lyderius netylėti ir reikalauti Rusijos prezidento Vladimiro Putino išlaisvinti O. Sencovą ir kitus Ukrainos politinius kalinius. Kartu raginame ES identifikuoti asmenis atsakingus už režisieriaus ir kitų Ukrainos piliečių sulaikymą ir įkalinimą bei paskelbti asmenines sankcijas prieš juos, kaip sunkius žmogaus teisių pažeidimus padariusius asmenis“, - rašoma kreipimesi.