Ji taip pat rekomendavo užklupus perkūnijai įvertinti savo buvimo vietą: vengti aukštų medžių, metalinių konstrukcijų bei didesnių vandens telkinių.

„Per iškrovą paveikiamas žmogaus liežuvis. Jis sukietėja ir labai dažnai uždengia kvėpavimo takus ir žmogų gaivinant oras nepatenka į plaučius. Visų pirma reikia pražiodyti žmogų ir pažiūrėti, kokioje padėtyje yra jo liežuvis, ir atstatyti jį į tinkamą padėtį“, – LRT RADIJUI kalbėjo klimatologė.

LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ kūrybinė komanda apsilankė vietoje, kurioje penktadienio vakarą žaibo iškrovos nutrenkė jauną moterį. Čia sutikta gyventoja pasakojo girdėjusi, kai žaibas trenkė į medį, į kurį esą moteris buvo atsirėmusi. Operatorių kameros užfiksavo žymę, einančią išilgai pušies kamieno. Ją galimai paliko žaibas.

Čia sutiktas skubiosios pagalbos specialistas, jau 5 metus dirbantis Nidoje, pasakojo, kad medikai moterį gaivino apie valandą. Jis pabrėžė, kad žaibuojant jokiais būdais negalima slėptis po medžiais.

„Kaip miške išvengti žaibo, turbūt sunku būtų sugalvoti, bet liestis prie aukštų medžių tikrai nereikėtų. Jau geriau sušlapti po lietum negu slėpti nuo jo po medžiu“, – pabrėžė medikas.

Nelaimė Nidoje įvyko Taikos gatvėje – žaibas nutrenkė 1986 metais gimusią moterį.