Tai DELFI patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotoja Viktorija Šelmienė. A. Arutiunianas suimtas jau nuo liepos 12 dienos.

Po to, kai A. Arutiunianas buvo suimtas, policija kreipėsi į visuomenę ir prašė atsiliepti nuo jo nukentėjusius asmenis. DELFI žiniomis, iki šiol niekas į policiją nesikreipė.

Tyrimas dėl išžaginimo pradėtas liepos 4 d. Įtariamasis nustaytas po šešių dienų – liepos 10 d. Dar po dviejų dienų, liepos 12 d., įtariamajam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

A. Arutiunianas kartą jau buvo teistas.

A. Arutiuniano advokatas: jis lytinių santykių neneigia

„Alfa vyro“ advokatas Julius Jasaitis po posėdžio DELFI teigė, kad jo ginamasis kategoriškai neigia savo kaltę. „Jis teigia, kad santykiavimas įvyko apibusiu sutarimu ir neigia bet kokį jos apsvaiginimą“, – teigė advokatas.

Prieš mėnesį policijai kvietė atsiliepti nuo A. Arutiuniano nukentėjusius asmenis – tai advokatas vertina itin kritiškai. „Tie, kurie mane mokė proceso ir kurie žiūri proceso kodeksą, apsiverstų karste, išgirdę, kaip yra traktuojamos proceso normos. Jie ieško naujų nusikaltimų, dėl kurių A. Arutiunianas nėra įtariamas, – teigė advokatas. – Teismo manymu, tol, kol jie ką nors suras, jis turi būti suimtas.“

Anot J. Jasaičio, jam pareikštas įtarimas dėl išžaginimo yra aiškus: „Visi įrodymai yra surinkti, bet išskyrus nukentėjusios aiškinimą, kad ji pasijuto silpnai ir apsvaiginta, daugiau jokių, jos teiginius patvirtinančių, įrodymų nėra. Reiškia, kad prokurorai ieško dar ko nors. Galbūt kada nors suras, galbūt – ne. Bet kitų įtarimų jam nėra pareikšta“, – tvirtino Airino advokatas.

Kaip „Alfa vyras“ žinomas Airinas merginas kviesdavo fotografuotis ir viliodavo tarptautine modelio sėkme. Tiesa, prisistatydavo kitu vardu – Dovydas. Advokatas teigė nežinantis, kodėl jis nusprendė prisistatinėti būtent taip. „Negaliu iš vieno įvykio padaryti kažkokių išvadų. Jis reklamavo savo šitą reikalą ir tam tikra prasme tai yra jo verslas. Kaip jis prisistatydavo – negaliu atsakyti, – tvirtino advokatas. – Jis nurodė tam tikrus motyvus, kad saugu jam būtų ar kaip. Bet su įtarimais tai neturi nieko bendro.“

A. Airinas už grotų jau mėnesį, nuo liepos 12-osios. „Jis sunkiai pakelia šį suėmimą. Ypač turint mintyje tai, kokios yra mūsų kalinimo sąlygos kalėjimuose. Lietuva yra ne vieną bylą pralaimėjusi Strasbūro teisme dėl kalinimo sąlygų, – teigė advokatas J. Jasaitis. – Iš kitos pusės jam sunku ir dėl to, kad jis nesijaučia kuo nors kaltas. Nuo pirmos dienos jis duoda parodymus ir tikisi įrodyti savo nekaltumą.“

Advokato teigimu, Airinas geranoriškai bendrauja su pareigūnais. „Nuo pirmos dienos jis raštu duoda labai plačius paaiškinimus apie patį įvykį. Jis lytinių santykių neneigia, bet teigia, kad nebuvo jokios prievartos ir jokio apsvaiginimo“, – teigė advokatas.

Išgarsėjo kaip „Alfa vyras“

Prieš kelerius metus Airinas išgarsėjo kaip „Alfa vyras“. Juo pasivadinęs vaikinas ėmė mokyti kitus vyrukus moterų viliojimo meno.

Vaikinai už kelias dienas trunkančius mokslus jam paklodavo keturženkles sumas. Mokymų metu iš kitų miestų atvykę vaikinai apsigyvendavo jo bute, mokydavosi šokti, bendrauti su merginomis, keisdavo aprangos stilių.

Antroji mokymų dalis – viešos pamokos, kurias Airinas vesdavo klubuose ar tiesiog gatvėse. Tokias pamokas Airinas paslapčia filmuodavo ir viešindavo „YouTube“ platformoje.

„YouTube“ platformoje taip pat buvo daugybė įrašų, kuriuose pats Airinas kalbėdavo apie moterų viliojimo meną ir mokydavo vyrus uždominuoti merginas.

Vėliau Airinas viešai pareiškė, kad traukiasi iš šios veiklos, tačiau nuošalyje buvo neilgai.

Pranešęs, kad nutraukia mokymus, Airinas viešumoje buvo pastebimas kaip striptizo šokėjas. Šia veikla jis užsiėmė ir anksčiau.

Kartą Airinas striptizą šoko ZIP FM eteryje, o prieš kelias savaites – Manto Katlerio kavinės „Katlerio kebabai“ atidaryme.