„Sprendimus esu padaręs, bet, kaip jau minėjau, daug kas priklausys nuo įvairiausių kitokių aplinkybių“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį kalbėjo premjeras.

S. Skvernelis taip pat teigė matantis, kad prezidento rinkimų kampanija Lietuvoje jau prasidėjusi, ir džiaugėsi „valstiečių“ jam reiškiama parama.

„Matau, kas vyksta, matau kas darosi, matau, kaip daroma - tai intrigos atsiranda vis daugiau ir daugiau“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Kartu premjeras nesutiko su trečiadienį delfi.lt portale Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) profesorės Ainės Ramonaitės pateikta nuomone, kad dalyvauti prezidento rinkimuose nusprendusiam S. Skverneliui koją gali pakišti tai, kad jis buvo policininkas. Pasak TSPMI profesorės, lietuviams nepatinka ši premjero biografijos aplinkybė.

„Mane nustebino tokia pozicija. Matyt, gal būtų pliusas, jei aš būčiau su kriminaline praeitimi veikėjas. Keista girdėti tokį argumentą“, - sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, tai, kad jis praeityje buvo policininkas, kaip trūkumą turėtų įvardinti kriminalinis pasaulis ir tie, kurie šiuo metu yra teisiami.

Trečiadienį „Žinių radijui“ Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sakė, kad LVŽS labai remia premjero S. Skvernelio galimą kandidatūrą 2019 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir nemato jam jokios alternatyvos.

Premjeras kol kas neatskleidė, ar dalyvaus 2019 m. prezidento rinkimuose.

S. Skvernelio palankaus visuomenės vertinimo reitingas tarp viešai aptariamų galimų kandidatų varžytis dėl prezidento kėdės, pagal pastarojo mėnesio apklausų duomenis, yra penktas.

Viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ duomenimis, liepos pradžioje S. Skvernelį teigiamai vertino 48 proc. šalies gyventojų, o nepalankiai - 42 proc. Geriausius vertinimo reitingus turi ekonomistas Gitanas Nausėda (atitinkamai 61 ir 25), po jo rikiuojasi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis (60 ir 25), pastarąjį mėnesį į potencialių kandidatų sąrašą dalyvauti rinkimuose įtrauktas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius (50 ir 36) ir Seimo narė Ingrida Šimonytė (48 ir 39).

Pagal palankaus vertinimo reitingą, S. Skvernelis šiuo metu lenkia kitus, potencialiais kandidatais dalyvauti 2019 m. prezidento rinkimuose laikomus kandidatus - Aušrą Maldeikienę (44 ir 44), Vygaudą Ušacką (39 ir 34), Naglį Puteikį (38 ir 42), Žygimantą Pavilionį (33 ir 34), Petrą Auštrevičių (32 ir 39), Arvydą Juozaitį (29 ir 27), Valentiną Mazuronį (27 ir 50).