Kaniūkuose, Ramybės gatvėje gyvenantis Gintautas rodo šulinį į kurį patenka buitinės nuotekos. Gegužę, prasidėjus liūtims, paaiškėjo, kad į jį ėmė tekėti ir lietaus vanduo, pradėjo semti aplinkinius namus.

Švarus vanduo į buitinių nuotekų šulinį bėga ir nelyjant, o taip, sako, neturėtų būti.

„Antrą kartą, kai užpylė, tai avarinė buvo atvažiavus. Kaimynas ten toliau sakė, kad jau du trečdaliai vamzdžio užnešti smėliu. Tai dabar, kai tik liūtis, tai nesugeria to, kyla šulinyje vanduo. O kai pakyla, tada viskas į namą“, – pasakojo Ramybės g. gyventojas Gintautas.

„Kauno vandenys“ patikrino vamzdynus. Paaiškėjo, kad viename kieme į buitinių nuotekų vamzdžius subėga lietaus vanduo.

„Manome, kad yra pajungta nelegaliai lietaus kanalizacija į buitinę kanalizaciją. Mes sauso garo generatorium per buitinės kanalizacijos liniją praleidome garą ir pamatėme, kad viename kieme yra lietaus vandens pajungimas į fekalinę kanalizaciją“, – sakė „Kauno vandenų“ generalinis direktorius Vilius Burokas.

Įtariama, kad nelegaliai lietaus vandenį į buitines nuotekas nukreipė kitapus gatvės gyvenantis Seimo narys Vytautas Kamblevičius.

„Tai yra ne Vytauto Kamblevičiaus problema, nes čia yra Kauno vandenų ir Kauno miesto tvarkymo problema, kadangi šitos visos nuotekos ir vanduo bėga iš Romainių gyvenvietės. Kai būna daugiau lietaus, visi vandenys, susimaišę su lietumi, bėga tiesiog upeliu į mūsų pusę“, – kalbėjo Seimo narys V. Kamblevičius.

Arčiausiai šlaito gyvenantis Seimo narys aprodo vietą, kurioje, jo teigimu, yra problema. Esą jį patį prieš kelerius metus buvo apsėmę, todėl neapsikentęs šuliniuose įrengė atbulinius vožtuvus.

„Viskas ateina iš ten – vanduo su fekalijom. Aš dabar sustabdžiau čia, nes ten – duobė. Viskas čia padaryta, čia aš ne savo darbą dirbu“, – sakė V. Kamblevičius.

„Kauno vandenys“ žada netrukus Seimo nariui išsiųsti raginimą atjungti lietaus nuotekas nuo buitinių. To nepadarius jam gresia administracinės nuobaudos.