Šioje srityje išlaidžiausias vyriausybėje už valstybės tarnybą atsakingas vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, kuris per pusmetį išnaudojo beveik 4000 eurų, o užsienio reikalų, krašto apsaugos, ūkio ir susisiekimo ministrai šiemet neišleido nė cento iš šio fondo.

Šokių festivalį „Black and white“ globojantis Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas įsteigė prizus už tūkstantį eurų iš jam skirtų reprezentacinių lėšų. Už dar 500 eurų ministras pirko dovanų Pabradės pabėgėlių vaikams.

Eimutis Misiūnas

Kiekvienas ministras per pusmetį gali išleisti po maždaug 5 tūkst. eurų reprezentacinių lėšų. Neišnaudoti pinigai grįžta į biudžetą.

Vidaus reikalų ministras šioje srityje – išlaidžiausias: per pusmetį jis išleido 3800 eurų. Daugiausia iš jų per 2000 savo svečiams vaišinti.

Tarp kitų pareigų ir už valstybės tarnybą atsakingas ministras pripažįsta, kad reprezentacinių lėšų naudojimas naudingas ir ministerijai, ir jam.

„Ministerijos įsteigti prizai, padėkos raštai, apdovanojimai duoda ir ministerijai žinomumo, ir ministro žinomumo, geros valios išreiškimą. Galima visaip tą naudą surasti, bet suteikia ir tiems žmonėms, kurie gauna dovanas, gerą nuotaiką ir tinkamą įvertinimą“, – sako vidaus reikalų ministras E. Misiūnas.

Antras išlaidžiausiais, pagal reprezentacines lėšas – sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, išleidęs tūkstantį eurų. Kaip pats sako, daugiausia įvairiems priėmimams, užsienio svečių, tokių kaip pasaulio sveikatos organizacijos misija, pietums.

Aurelijus Veryga

Trečias pagal išleistas reprezentacines lėšas – energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas su 730 eurų.

Žygimantas Vaičiūnas

Perpus mažiau 360 eurų išleido finansų ministras Vilius Šapoka, panašiai tiek sugebėjo išleisti ir teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, nors dirba tik du mėnesius.

Apie 300 reprezentacijai skyrė ir kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis bei aplinkos ministras Kęstutis Navickas reprezentacines lėšas naudojo labai kukliai – gėlėms ir priėmimams jiems užteko po kiek daugiau nei šimto eurų. Aplinkos ministras išleido 30 kartų mažiau nei išlaidžiausias vidaus reikalų ministras.

Yra ministrų, kurie neišnaudojo nė cento reprezentacinių lėšų – užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, susisiekimo ministras Rokas Masiulis, ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir neseniai pradėjęs dirbti žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.