Kai kuriems socialinių tinklų vartotojams tokios mintys pasirodė rasistinės, mat antrajame paveiksliuke iš 11 žaidėjų 8 yra juodaodžiai. Tiesa, paaiškėjo, kad EP narės pasidalintame paveiksliuke – ne šių metų Prancūzijos futbolo rinktinė.

Dėl tokio europarlamentarės akibrokšto nustebo žinomas komikas, protmūšių rengėjas ir futbolo fanas Paulius Ambrazevičius.

„Kai galvoji, kad niekas feisbuke nebenustebins, gauni kaip su skuduru per snukį. Turbūt jau matėte, kad europarlamentarė Laima Andrikienė įdėjo ir greitai pašalino nuotrauką, kur sudėtos 1986 ir 2018 metų Prancūzijos rinktinės ir įmestas juokelis, kad vizualaus rinktinės pasikeitimo priežastis – globalinis atšilimas. Mane nuoširdžiai šokiravo (...). Koks trogloditas ir retrogradas gali dalintis tokiu šlamštu, pasakykit jūs man?

Taigi akivaizdu, kad Laima Andrikienė visiškai nesidomi futbolu, nes čia ne 2018 metų rinktinė!!!!! Patys pažiūrėkit: nr. 11 – Anthony Martial (nebuvo pakviestas šiemet), nr. 15 – Bacary Sagna (baigęs karjerą rinktinėje), nr. 10 – Andre-Pierre Gignac (nebežaidžia rinktinėje), nr. 3 – Patrice Evra (buvo punditu per čempionatą), nr. 5 – Mamadou Sakho (nepakviestas), nr. 12 – Lassana Diarra (nepakviestas)“, – savo feisbuko paskyroje rašė P. Ambrazevičius.

Jis suabejojo, ar gerai jaučiasi dėl to, kad jam, kaip Lietuvos piliečiui, EP atstovauja žmogus, kuris platina tokius dalykus.

Šis įrašas po to, kai buvo pastebėtas, buvo greitai pašalintas iš EP narės paskyros. DELFI bandė susisiekti su pačia L. Andrikiene, tačiau ji nekėlė ragelio. Tiesa, į kilusį pasipiktinimą ji atsakė savo paskyroje.

„Mano šios dienos jokios piktos valios neturintis įrašas FB sukėlė purslų. Net įtarti negalėjau, kad prie Prancūzijos futbolo rinktinių 1986 ir 2016 metų nuotraukų mano parašytuose žodžiuose, kad „globalizacija taip pat veikia“, kai kas įžvelgs rasizmą.

Apgailestauju, jei kam tai sukėlė tokių neigiamų asociacijų. Pasaulis tampa vis atviresnis, Europa, kaip žinome, taip pat. Vykstantys pokyčiai mūsų visuomenėse yra realybė, kurią reikia priimti. Galiu tik apgailestauti, kad bandoma įžvelgti daugiau nei buvau parašiusi ir klaidingai interpretuoti“, – savo paskyroje rašė europarlamentarė.