„Grindos“ atstovė spaudai Dovilė Lisauskaitė teigė, kad stipriai semiama Antakalnio gatvė ties Šilo tiltu.

„Kol kas ji yra pravažiuojama, bet mes rekomenduojame rinktis kitą maršrutą. Dar yra šiek tiek apsemta Saulėtekyje“, sakė D. Lisauskaitė.

DELFI žurnalistai užfiksavo, kad stipriai apsemtas ruožas po tiltu Igno Šimulionio gatvėje.


Skaitytojai praneša, kad nepravažiuojama atkarpa važiuojant iš Naujosios Vilniaus į centrą, Tuskulėnų gatvės sankryža, Verkių gatvė nuo „Ogmios miesto“ Kareivių g. sankryžos link, Žalgirio gatvė – tarp „Maximos“ ir „Jammi“ kebabinės. Prie Valakampių tilto sustojo eismas Žirmūnų link. Per liūtį buvo stipriai apsemta Kareivių ir Žirmūnų g. sankryža, pranešė vilnietis.

Kaip teigia bendrovės „Grinda“ atstovė spaudai, įvykių Vilniaus yra tiek, kad yra tikimybė, kad avarinė tarnyba ne visus pranešimus yra gavusi. „Ragintume gyventojus, pastebėjus avarines situacijas, pranešti trumpuoju telefono numeriu 1355”, - sakė D. Lisauskaitė.

Pasiteiravus, kokį planą turi avarinė tarnyba, D. Lisauskaitė tikina, kad yra iškviestas papildomas skaičius ekipažų. Tačiau tikslaus skaičiaus įvardyti ji negalėjo.

Įvykiai, pasak jos, yra skirstomi į tam tikras kategorijas. „Pirmiausia, bandome atlaisvinti važiuojamąją kelio dalį“, - sakė D. Lisauskaitė.

Sudėtingiausia situacija šiuo metu, anot jos, yra Antakalnyje, ties Šilo tiltu. Manoma, kad patvinimo riziką paskatinti galėjo šiuo metu vykdomi gatvės rekonstrukcijos darbai. „Dirbame ir tikrai dirbsime visą naktį, kol nebus sutvarkyti visi padariniai“ – teigia D. Lisauskaitė.

Anot jos, A. Kojalavičiaus gatvėje yra susiformavusi nuošliauža. Taip pat, „Grinda“ turi duomenų, kad liūtis nuvertė tris medžius. Vienas iš jų užkrito ant automobilio. Duomenų apie sužeistus asmenis nėra.

DELFI skaitytojai pasidalino video, kuriame matoma, kad dėl liūties naujame dviračių take Antakalnyje, prie Neries, atsivėrė įgriūva. Skaitytoja Vilma teigia, kad tako dalis prasmego.

„Mes gyvename Vileišio gatvėje, čia naują taką nuplovė. Atsivėrė kokių 5 metrų skardis į upę, labai pavojinga, nes važiuojant dviračiu nugarmėti viens du paprasta. Čia – tas prabangusis dviračių takui. Pranešėme „Grindai“, – rašė kita vilnietė Donata.

Viešojo transporto eismas normalizuojasi

Sį „Susisiekimo paslaugos“ atstovė spaudai komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė teigė, kad eismas Antakalnio, Kalvarijų, Lukšio ir A. P. Kavoliuko gatvėse yra atnaujintas.

„Judėjimas po truputį normalizuojasi. Tačiau vis dar fiksuojami viešojo transporto vėlavimai“, – sakė M. Bielinytė.

Pasak jos, šiuo metu neveikia Šilo – Grybo gatvių ir Apkasų, Ulonų, Žukausko gatvių šviesaforai.

„Jų veikimą stengiamasi kuo operatyviau atnaujinti. Aš manau, kad tai bus padaryta šiandien“, – sakė M. Bielinytė.

Randama pamestų automobilių numerių

Žmonės socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo dalintis ne tik liūties nuotraukomis, bet ir informacija, kad jau yra randami pamesti automobilių valstybiniai numeriai. Pirmasis radinys buvo pastebėtas Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje. „Pradekit susirinkinėt“, - rašo pilietiškas vilnietis.

Pasidalinkite užfiksuotais lietaus vaizdais ir filmuota medžiaga, siųskite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lietus“.

Liūtis apnuogino problemas

Skaitytoja Aurelija DELFI pranešė, kad Vilniaus rajone, Bukiškio kaime, Sodų gatvėje, dėl liūties jų nuosavas kiemas tapo lietaus surinkimo šuliniu.

„Prieš mėnesį baigta įrenginėti gatvė. Mūsų kiemas tapo lietaus surinkimo šuliniu. Neradome, kam pranešti, o tikrai ieškojome, parašiau ir susiekimo ministrui“, – rašė Aurelija.

Vilniečiai strigo kamščiuose

Vilnietis pasidalino savo istorija, kaip keliavo iš darbo namo.

„Žirmūnuose nuo Minsko IKI bandžiau važiuoti Žirmūnų gatve iki Šilo tilto, bet jau ties Tuskulėnų tiltu formavosi kamštis.Apsisukau, nuvažiavau per Žirmūnų tiltą link Antakalnio. Ties Sapiegų parku jau formavosi antras kamštis – troleibusai ir autobusai nepravažiavo“, – rašė vilnietis.

Pasak jo, ties Šilo tilto sankryža paaiškėjo kodėl: iš karto už stotelės amžinoje didelių balų vietoje susiformavo nedidelis ežeras.

„Vieni ryžosi jį kirsti ir plaukti, kiti sukosi atgal. Tas pats iš Antakalnio žiedo pusės – kas dešimta pravažiavusi mašina prie Šilo tilto stotelės stojo įjungusios avarinius, tikriausiai apsėmė variklius. Nuvažiavus žemyn po Šilo tiltu šalia BPC – dar kelios užgesusios mašinos, išplautos BPC žvyro krūvos. Pėsčiomis iki namų. Paaiškėjo, kad dingo elektra – ne bute, ne name, o masiškai visame Antakalnyje. Supykau ir išvažiavau valgyti kebabo. Patekau dar į du potvynio sukeltus kamščius“, – rašė skaitytojas.

ESO atstovo teigimu, dviejose miesto vietose (Mindaugo gatvėje bei prie Baltojo tilto) aptikta gedimų, dėl kurių dingo elektra. Minėti gedimai netrukus bus pašalinti. Žinių apie gedimus ir dingusią elektrą Antakalnio rajone kol kas nėra. Šiame rajone elektra buvo dingusi valandai ir atsirado apie 20.15 val.

Kaip DELFI jau rašė, žmonės penktadienį dalinosi liūties nuotraukomis Šiauliuose ir Kaune. Nuotraukose matosi rasti automobilių valstybiniai numeriai. Dešimtimis skaičiuojami radiniai vis dar laukia savo šeimininkų.

Pasak sinoptikų, šią savaitę vasara lietaus tikrai nepagailės. Kasdien, iki pat savaitės pabaigos, dangumi plauks kritulių pilni debesys, o vietomis lietus pliaups gausiai. Šiluma nesitrauks, o kitos savaitės pradžioje tik didės.

Penktadienis bus itin lietingas, ypač naktis. Naktį šalį merks lietus, vietomis lis gausiai, numatoma perkūnija. Dienos metu lietaus debesys taip pat sukiosis danguje, tad daugelyje vietovių vėl prapliups lietus, kai kur palis kaip reikiant. Pūs nepastovios krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį bus apie 17, dieną apie 22 laipsnius šilumos. Šiauliuose ir pajūryje naktį termometrai fiksuos 17, dieną 21 laipsnį šilumos.

Šeštadienį dangus taip pat varvės ne kartą. Vietomis prapliups gausus lietus, grūmos perkūnija. Pūs šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį bus apie 15 laipsnių šilumos. Dienos metu oras šils iki 23 laipsnių. Šiauliuose naktį vyraus 16, dieną 21 laipsnio šiluma. Pajūryje pūs gūsingas vėjas, numatomi pragiedruliai ir trumpalaikis lietus. Naktį bus apie 16, dieną apie 20 laipsnių šilumos.

Sekmadienį lietaus išvengti taip pat nepavyks, daug kur vėl varvės dangus. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Temperatūra žymiai nesikeis. Vilniuje ir Kaune naktį temperatūra sieks 17, dienos metu 22–23 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktį termometrai fiksuos 16, dieną 23 laipsnius šilumos. Pajūryje naktį vyraus 16, dieną 22 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančios savaitės pradžioje bus itin tvanku. Pirmadienį vėl daug kur palis, temperatūra dieną vietomis sieks 25 laipsnius šilumos. Antradienį lietaus debesų jau bus mažiau, dažniau nušvis saulė, o temperatūra šoktels iki 28 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)