Pirmiausia audra užsuko į Kauną. Stiprus vėjas vartė medžius, viena šaka, užkritusi ant automobilio, užkirto kelią viduje buvusiam mažamečiui vaikui ir moteriai. Gausus lietus vos per pusvalandį užtvindė kelias gatves, vėliau nurimo ir dar kartą smogė su visa jėga.

Vakarop liūtis užsuko ir į Šiaulius. Po stipraus lietaus dalis miesto buvo užtvindyta.

Feisbuke šiauliečiai ėmė dalytis nuotraukomis, kuriose matyti užtvindyti gyvenamųjų namų kiemai, taip pat ir automobiliai, bandantys pravažiuoti užtvindytas gatves.

Liūtis Šiauliuose:

Netrukus liūtis pasiekė ir Mažeikius. Socialinių tinklų vartotojai ėmė dalytis nuotraukomis ir vaizdo įrašais, kaip liūtis skandina miestą.

DELFI skaitytojas pasidalijo akimirkomis, kaip atrodo liūties skalaujami Mažeikiai.

Taip pat vėliau vakare drėgmės kupini debesys pasiekė ir Skuodą. DELFI skaitytojai pasidalino filmuota medžiaga iš miestelio.

Lietūs greit nesitrauks

Ketvirtadienį lietūs smogs visa jėga, savaitgalį kiek aprims, tačiau kada baigsis – nežinia. Lietų lydės žaibai ir perkūnijos. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Vida Ralienė DELFI teigė, kad vasarišką kaitrą lietūs nuslopins tik trumpam, pasitraukus debesims oras vėl šils.

„Ketvirtadienį dieną atkeliausi ištisiniai ir gana smarkūs lietūs. Turėtų lyti visoje Lietuvoje. Sausas laikotarpis baigėsi, – kalbėjo sinoptikė. – Ketvirtadienį dieną smarkiausiai lis pietvakariniuose rajonuose, o penktadienį dieną ir naktį – visoje Lietuvoje. Ir šeštadienį, ir sekmadienį daugelyje rajonų bus lietaus, tik ne taip ilgai, ne taip įkyriai ir smarkiai. Lietingi orai tęsis ir toliau.“

Anot sinoptikės, tuo metu, kai iš debesų nepliaups lietus, galėsime pasidžiaugti vasariška šiluma. „Lyjant temperatūra neviršys 20 laipsnių, tačiau pasitraukus lietui ir išlindus saulei, temperatūra kils aukščiau. Jei bus ilgesnis tarpas tarp lietaus, temperatūra turėtų pakilti ir iki 23-25 laipsnių šilumos, – kalbėjo sinoptikė V. Ralienė. – Šiluma nepasitraukia, tik atkeliauja lietūs ir debesys.“

Ketinantiems artimiausiomis dienomis keliauti į pajūrį taip pat reiktų suklusti – lietūs neaplenks ir Lietuvos kurortų. „Pajūryje lietaus taip pat bus daug, kaip ir visoje Lietuvoje. Ketvirtadienis ir penktadienis tikrai bus lietingi, šeštadienį ir sekmadienį lietūs bus trumpesni“, – kalbėjo V. Ralienė.

Liūtis Kaune: