V. Budraitytės teigimu, tokie patarimai yra tiesiog išsigalvojimai. „Vėjai, visiški vėjai. Tais burtais ir sidabrą auksu paverčia“, – kalbėjo būrėja ir pasidalijo savo patarimais. Esą nužiūrėjimus geriausiai nuplauna vanduo ir druska.

Nužiūrėti gali net kūdikiai

Norite tikėkite, norite - ne, bet V. Budraitytė pasakoja, kad nužiūrėjimai gali būti labai skirtingi: vienus išberia, kiti pradeda blogai jaustis, o treti net suserga sunkiomis ligomis. „Būna, kad vos nuo vienos ligos pasveiksta ir kita suserga, pradeda labai nesisekti, bet dažniausiai pasireiškia bėrimas“, – kalbėjo V. Budraitytė ir pabrėžė, kad ant kūno atsirandantis bėrimas yra lengva nužiūrėjimo forma.

„Žmonės dažnai nekreipia į tai dėmesio, tačiau visi žino, kad yra „lengva ranka“, „lengva akis“ – tai iš tikrųjų egzistuoja. Kai kuriuose šaltiniuose rašoma, kad net ir naujagimis gali nužiūrėti žmogų, jei iš prigimties turi tokią savybę, – kalbėjo V. Budraitytė. – Žvilgsnis yra labai materialus, per jį išeina labai daug mūsų energijos.“

Nužiūrėtos merginos istorija

Būrėja V. Budraitytė pasidalijo vienos merginos, kuri pas ją lankėsi, istorija. Būrėja pasakojo, kad mergina jos duris pravėrė visai ne dėl nužiūrėjimo, tačiau V. Budraitytei užkliuvo išberta merginos oda.

„Aš iš karto pasakiau, kad ji nužiūrėta, o ji pradėjo neigti, sakyti, kad net netiki tokiais dalykais. Tačiau aš ją vis tiek užkalbėjau maldomis, nors ji ir pasakojo, kad tyrėsi pas daktarus ir jai diagnozavo suprastėjusį kraują, – pasakojo V. Budraitytė. – Jai buvo išbertas veidas, nors aš iš karto pasakiau, kad prieš tai buvo išbertos kojos, sėdmenys, pilvas. Taip ir buvo.“

Vaiva Budraitytė

Būrėja pasakojo, kad mergina dažnai būna prieš didelę žmonių auditoriją, tad nužiūrėjimas jos nestebino.

„Jai viskas praėjo, jau kitą rytą po vizito pas mane bėrimas buvo dingęs, tačiau susitiko su teta, ši pasidžiaugė, kaip greitai visas bėrimas dingo ir kitą rytą jis vėl atsirado. Tada mergina ir suprato, kad ją nužiūri artimas žmogus, kuris turi tokią energiją, tačiau to nė nesupranta“, – pasakojo V. Budraitytė.

Jei laukiatės – venkite statybų

Anot V. Budraitytės, daugelis žmonių nė nesupranta, kad nužiūri kitus. „Pažįstu žmogų, kuris negali pasirodyti statybose, nes jei pasirodo, tai arba tas namas bus brokuotas, arba tiesiog tas žmogus, kuris stato tą namą bankrutuos ir panašiai“, – teigė būrėja.

Beje, ji pridūrė, kad į statybas nevertėtų eiti ir nėščioms moterims: „Nežinau, kodėl, bet jei į statybas ateina nėščia moteris, gali būti bėdų. Kol stogas neuždengtas, kol vainikas neiškeltas, geriau nevaikščioti po statybas.“

Kaip suprasti, ar esi nužiūrėtas?

Būrėjos teigimu, jei netikėtai pasijaučiate labai blogai, greičiausiai esate nužiūrėtas.

„Po kažkokio renginio, šventės, kai pajunti, kad kažkas ne taip, jei staiga pasijutai blogai, greičiausiai esi nužiūrėtas, – kalbėjo V. Budraitytė. – Nužiūrėjimas dažnai yra nesąmoningas veiksmas tų žmonių, kurie turi piktą akį.“

Tačiau internete galima rasti įvairios informacijos, esą greičiausiai esate nužiūrėtas, jei kenčiate nuo galvos skausmo, didelių kraujospūdžio šuolių, jus pykina, vemiate ar blogai miegate. Esą nužiūrėjimą reiškia ir ašarojančios ar perštinčios akys, kaistančios ausys ar skruostai, trūkčiojantis smakras ar kraujuojančios dantenos.

Nuo nužiūrėjimų saugo druska

V. Budraitytės teigimu, supratus, kad esi nužiūrėtas, geriausia kreiptis į specialistus, tačiau ir namuose galima išbandyti nei sumanumo, nei išlaidų nereikalaujančias procedūras.

„Reikia paimti du kilogramus druskos, arba kilogramą druskos ir kilogramą sodos, viską suberti į vonią ir mažiausiai dvidešimt minučių pamirkti vonioje“, – paprastu patarimu pasidalijo V. Budraitytė.

Kada reiktų atlikti tokią procedūrą? „Jei grįžote iš didelės minios ar išgyvenote didelį stresą, reikia bent dvidešimt minučių ar valandą pamirkti druskų vonioje. O jei neturite vonios, ištrinkite visą kūną druska ir gerai nuplaukite po dušu, – tikino būrėja. – Druska yra labai magiškas elementas. Viduramžiais ji juk buvo brangesnė net už auksą.“

Tiesa, ji pabrėžė, kad daugelis daro esminę klaidą – grįžę namo po didelių išgyvenimų ne tik nepersirengia, bet net pamiršta ir rankas nusiplauti: „Grįžus po laidotuvių reikia iš karto eiti į vonią, išsitrinti su druska, visus drabužius išskalbti, o jei neskalbiamas, jei koks paltas, jį reiktų pravėdinti. O pirmiausia reiktų bent rankas po šaltu vandeniu nusiplauti.“

Beje, būrėja pridūrė, kad druskų vonios reiktų nepamiršti ir profikaltiškai, tuomet esą išvengsite nužiūrėjimų.

Kiaušinis stiklinėje, kortos ir degtukai

Internete galima rasti ne vieną patarimą, kaip išsiaiškinti, ar esi nužiūrėtas, nors visus šiuos patarimus V. Budraitytė vadina tiesiog išsigalvojimais.

Kone keisčiausias ir dažniausias – kiaušinio eksperimentas. Patariama imti stiklinę, pripildyti ją vandens (esą pats geriausias – šaltinio vanduo) ir įmušti kiaušinį nepažeidžiant trynio.

Stiklinę su kiaušiniu galima naudoti dvejais būdais: užsidėti sau ant galvos ir prilaikant ranka palaikyti penkias minutes arba padėti po lova toje vietoje, kur dedate galvą, ir kiaušinio metamorfozes tirti tik ryte.

Kaip keičiasi kiaušinis? Sakoma, kad jei vanduo išlieka skaidrus, o trynys vis dar guli baltyme, nužiūrėjimo nėra. O jei trynys sveikas, tačiau iš baltymo driekiasi siūlai, esate nužiūrėtas. Esą jei matote tik siūlus, esate nestipriai nužiūrėti, tačiau jei baltymas išsiraizgo kaip voratinklis ir ant jo formuojasi burbuliukai – reiktų ieškoti rimtesnės pagalbos.

Nužiūrėjimą esą galima pamatyti ir buriantis kortomis. Patariama maišyti kortų kaladę savęs klausiant, ar esi nužiūrėtas, tuomet kaire ranka nukelti kaladę du kartus ir vėl jas sudėti į vieną krūvelę.

Patariama versti ir dėti kortas į krūvą tol, kol rasite Tūzą arba atversite dešimt kortų. Visa tai reiktų kartoti tris kartus.

Kaip sužinoti, ar esi paveiktas? Jei krūvelių viršuje nėra Tūzo, viskas gerai, jei yra tik vienas Tūzas – pakenkimas nėra didelis, tačiau jei visų trijų krūvelių viršuje stūkso ši korta – reiktų ieškoti pagalbos.

Išsiaiškinti, ar esi nužiūrėtas, esą padeda ir degtukai. Degtuku uždekite žvakę ir pastatykite prie stiklinės, pripildytos vandeniu. Rankomis apglėbkite stiklinę ir pasilenkę virš jos tris kartus pasimelskite, tada žvakės liepsna uždekite naują degtuką ir laikykite tol, kol pirštai pradės degti ir meskite nuodėgulį į vandenį.

Kai į stiklinę įmesite tris nuodėgulius, stebėkite, kaip jie plaukioja. Jei visi trys plaukioja paviršiuje – nesate nužiūrėtas, jei du – kažkas jau kėsinosi į jūsų energiją, jei trys... Ieškokite pagalbos.

DELFI primena, kad būtent šiuos tris būdus V. Budraitytė įvardijo kaip neveiksmingus ir išgalvotus.