„Šimtmečiui skirta Dainų šventė išties visus džiugino dalyvių gausa ir mūsų tautos dvasios lobynais. Tačiau šią nuotaiką pritemdė jos metu iškilusios žmonių maitinimo problemos, kiti organizaciniai nesklandumai. Todėl kreipiausi į atsakingas institucijas, kad būtų pateikti organizatorių paaiškinimai ir galėtume įvertinti, ar mokesčių mokėtojų pinigai šiam svarbiam renginiui buvo išleisti racionaliai ir efektyviai“, – sako A. Stončaitis.

Raštas su prašymu pateikti medžiagą adresuotas kultūros, sveikatos apsaugos, vidaus reikalų ir finansų ministerijoms, Vilniaus apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai, Viešojo saugumo tarnybai, Policijos departamentui, Valstybės saugumo departamentui, Vilniaus miesto savivaldybei.

DELFI primena, kad per Dainų šventę kilo nesklandumų dėl dalyvių maitinimo. Dalyviai skundėsi vienos iš maitinimą organizavusių įmonių – „Bruneros“ (buvusio „Kretingos maisto“) darbu. Įmonės atstovai nesklandumus aiškino darbo apimtimis ir atsiprašė dalyvių, kurių lūkesčių nepatenkino.