D. Gineikaitė buvo kaltinama piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi, kai po avarijos tuometiniam savo patarėjui Gintarui Jonui Furmanavičiui nurodė padėti nuslėpti jos girtumą ir taip išvengti už tai gresiančios atsakomybės.

Be buvusios NŽT direktorės teisiamųjų suole buvo atsidūrę ir keturi jos bendrininkai: buvęs Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas, jo pavaduotojas Kastytis Grigonis, ligoninės gydytojas Artūras Šulnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė. Jie organizavo ir sukeitė buvusios NŽT direktorės kraujo mėginius.

Išgirsti teismo nuosprendžio pati D. Gineikaitė neatvyko. Kiti nuteistieji dalyvavo paskutiniame posėdyje.

D. Gineikaitei prokuroras siūlė skirti 22,5 tūkst. eurų siekiančią baudą bei taip pat trejus metus uždrausti dirbti valstybės tarnyboje. Išnagrinėjęs bylos medžiagą teismas moteriai skyrė 20,7 tūkst. eurų baudą bei 3 metams uždraudė dirbti valstybinėse įstaigose.

G. Abecūnui buvo prašoma skirti 15 tūkst. eurų baudą, K. Grigoniui – 13,5 tūkst. eurų baudą. Abejiems vyrams taip pat buvo prašoma uždrausti dvejus metus eiti vadovaujančias pareigas medicinos įstaigose. Teisėjų kolegija nusprendė, kad už bendrininkavimą G. Abeciūnas atsipirks 13,1 tūkst. eurų bauda, o K. Grigonis – 11, 2 tūkst. eurų bauda. Abu vyrai taip pat negalės 2 metus eiti vadovaujančių pareigų medicinos įstaigose.

A. Šulniui prokuroras prašė skirti 7,5 tūkst. eurų baudą, o slaugytojai Salomėjai Skersienei – 4,1 tūkst. eurų baudą. Teismo sprendimu, šie ligoninės darbuotojai atitinkamai turės sumokėti 6402 ir 3760 eurų baudas.

Kaltinimo akte nurodyta, kad D. Gineikaitė sukurstė piktnaudžiauti tuometinį Kauno klinikinės ligoninės direktorių G. Abeciūną, jo pavaduotoją K. Grigonį, o jiems piktnaudžiauti padėjo vieno iš ligoninės skyrių laikinai vedėjo pareigas ėjęs A. Šulnius ir slaugytoja S. Skersienė.

Savo kaltę byloje pripažino tik S. Skesienė ir A. Šulnius, kuris teigė, kad siekdamas nuraminti D. Gineikaitę pasakė slaugytojai paimti antrą jos kraujo mėginį, tačiau nesitikėjo, kad ši juos sukeis.

S. Skersienė prisipažino, kad kraujo mėginius sukeitė pati. Apie tai medikai papasakojo ir kratas atlikusiems Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams. Jie prašė juos nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal artimųjų laidavimą. Prokuroras prašė šio prašymo netenkinti, nes kaltinamieji savo kaltės nepripažino pilna apimtimi bei ikiteisminio tyrimo metu keitė parodymus. Tokius prašymus teismas tenkino.