„Nužudytas vaikas figūruoja policijos 30 įvairių epizodų: nuo miegojimo gatvėje iki smulkių nusikaltimų. Ir ką? Turime krūvą tarnautojų, Vaiko teisių apsaugos skyriaus profesionalus, net socialinius darbuotojus. O rezultatas? Nužudytas 13 metų vaikas“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo L. Slušnys.

Anot jo, vaiką pirmieji apleido tėvai. „Kaip ir kokiu būdu - tikrai nežinau. Bet akivaizdu, kad vaikas senokai neįdomus buvo tėvams. Niekas nepastebėjo? Jis ėjo tikriausiai į mokyklą (bent jau buvo joje prirašytas). Vadinasi buvo praleistos pamokos, silpni akademiniai pasiekimai, aiškiai išreikštas pasikeitęs elgesys. Spėju, kad buvo pasvarstymai ir bandymai mokykloje ką nors daryti, bet galutinius rėmelius braižėsi vaikas savarankiškai. Tėvams buvo neįdomu arba skambėjo klasikinė frazė „nieko negaliu jam padaryti”, – rašo psichiatras.

Vaiko teisių tarnyba, teigia L. Slušnys, turėtų tokiais atvejais įsikišti ir pareikalauti, kad vaikas gautų reikiamus įgūdžius, būtų užtikrinta jo raida.

„Esu mokesčių mokėtojas ir reikalauju saugumo sau ir savo vaikams. Jeigu toks vaikas egzistuoja, tai yra grėsmė man, mano artimiesiems ir kitiems vaikams. Mokame pinigus tam, kad tarnautojai ne „mokėtų atsirašinėti”, kaip yra pareiškęs vienas VTAS specialistas, o atliktų realius žingsnius, užtikrinančius vaiko ir mūsų vaikų saugumą”, – įsitikinęs L. Slušnys.

„Galime netikėti prasidedančia pertvarka ir dejuoti, kad nesame pasiruošę, bet man aišku, kad turime išmokti rūpintis vaikais. Žodžiai „mes viską padarėme” neturi jokios prasmės, jeigu turime žuvusį vaiką dėl nepriežiūros. Vadinasi, tai mūsų kaltė. Mūsų sistema neįgali. O kai ji neįgali – reikia tvarkyti. Tikėjimas čia nei prie ko. Reikia pradėti dirbti”, – tvirtina L. Slušnys.

DELFI primena, kad Policijos departamentas informavo, jog šeštadienį, apie 17.30 val., buvo pranešta apie žiauriai sumuštą paauglį.

Policijai apie įvykusią egzekuciją pranešė nelaimėlio draugas. Jis pasakojo, kad nepažįstami paaugliai nelaimėlį uždaužė akmeniu. Komos būsenos pristatytas ir dėl galvos, veido bei viso kūno sumušimų paauglys buvo paguldytas į Santaros vaikų ligoninę, joje nuo patirtų sužalojimų sekmadienį, apie 6 val., jis mirė.