Niekam nereikia nakvynės už 5 eurus

Kiek atvėsęs oras prieš pat Jonines atbaidė trumpų linksmybių Šventojoje ieškančius jaunuolius – būtent jie, anot vietinių, yra pagrindiniai tokių namelių gyventojai.

Flashy colour blocking, glitter and volume were reminiscent of style in the early part of the decade and designer Tamara Ralph said she wanted to celebrate the strength of the era, taking her inspiration from French fashion icon Jacqueline de Ribes.

The label's creations have been worn in recent years by British royals including the Duchess of Cambridge and her sister-in-law Meghan Markle, though they missed out on designing the dress she wore for her wedding to Prince Harry in May.

Ralph said the show came at a time the brand was expanding with its latest store opening in Dubai in late June, while its ready-to-wear line was launched last summer.

Ne itin maloniai bendravusi moteris prižiūri neišvaizdžių namelių kupiną poilsiavietę. Medinius namelius dengiantys dažai nusilupę, laipteliai, kuriais reikia palipti į namelį, pakrypę, pro langus matyti kiek kreivai kabančios užuolaidos, o aplink – nuo saulės iki geltonumo išdegusi pieva. Nakvynė tokioje poilsiavietėje kainuoja nuo 5 eurų „už lovą“. Čia nakvynė skaičiuojama ne už visą namelį, o būtent už lovas.

Jei norėsite namelyje gyventi vienas, tačiau jame bus trys lovos, teks už visas ir sumokėti.

Šventoji

Moteriai pradėjus keiksnoti blogą orą, pabandžiau paguosti, kad kitą savaitgalį vasariška kaitra turėtų sugrįžti, bet tai jos nenudžiugino: „Dvi dienas pašvies saulė, o paskui vėl lis.“

Be patogumų iškenčia vos 2-3 dienas

Panašiomis nuotaikomis gyvena ir Šventojoje namelius nuomojanti kaunietė Rasa. Anot jos, gražiausia vieta jos poilsiavietėje – kvepiančiais žiedais pasipuošęs jazminas.

„Čia atvažiuoja pabūti vos kelioms dienoms, visi dabar prie patogumų pripratę, – tikina moteris ir pamoja ranka į pailgą pastatą su trimis durimis. – Prausyklos yra, karštas vanduo irgi yra, bet kažkokio maisto čia niekaip nepasigaminsite, nebent šašlykų prie namelio išsikepsite.“

Jos stovyklavietėje penktadienio pavakarę taip pat buvo labai ramu – šmirinėjo vos keli žmonės, nors tuo metu į Palangą plūdo sinoptikų prognozių neišsigandę poilsiautojai.

Pasidomėjus, ar dažnai sulaukia poilsiautojų, kurie atvyksta ilgesniam laikui, tačiau nenori išlaidauti, Rasa tik šyptelėjo: „Neprisimenu, kad kas nors čia gyventų dvi savaites. Daugiausia dvi, gal tris dienas. Yra buvę, kad kažkas net šešias dienas praleido, bet dažniausiai tai tik savaitgalį, tai dvi-tris dienas, ne daugiau. Visi prie patogumų pripratę, o čia jų nėra.“

Sezonas dar neprasidėjo

Nors jau birželio pabaiga, moteris teigia, kad tikrasis vasaros sezonas Šventojoje dar neprasidėjo. „Pažiūrėkit, gatvės irgi tuščios, žmonių dar nėra. Bet ir sezonas dar neprasidėjo, jis dar tik prasideda, o ir tęsiasi trumpai: nuo birželio pabaigos iki rugpjūčio vidurio“, – skaičiavo moteris.

Šventoji

Gegužę Lietuvą lepino itin vasariški orai, tačiau moteris teigia, kad nuo to piniginė nepapilnėjo – tuomet dar nebuvo prasidėjęs vasaros sezonas, tad namelių niekas nenuomojo. „Praeitą savaitgalį irgi buvo tuščia, tik užpraeitą buvo žmonių, nes Šventojoje vyko renginys. Bet mūsų nameliuose nebuvo daug žmonių, nes mūsų nameliai jau senos kartos“, – šyptelėjo Rasa.

Savo stovyklą moteris skirsto į dvi dalis: prastesni ir naujesni nameliai. Nakvynė juose kainuoja nuo 6 eurų.

Ne visi skundžiasi

Kiek atokiau nuo pagrindinės gatvės įsikūrusios kitos poilsiavietės administratorė pasitiko su plačia šypsena. „Turime užsakymų visam liepos mėnesiui“, – džiaugėsi moteris.

Šioje poilsiavietėje, priešingai nei anksčiau aplankytose, buvo galima sutikti žmonių. „Turime visą grupę poilsiautojų, vyksta renginys, – paaiškino administratorė. – Bet mes visada turime žmonių, tai pavieniai, tai grupės atvažiuoja.“

Šioje poilsiavietėje nakvynė kiek brangesnė – nuo 8 eurų. „Kiek žmonių, tiek teks ir mokėti, – įvardijo moteris. – Bet jei norėsite viena nakvoti namelyje, o ten bus trys ar keturios lovos, tai už visas teks po aštuonis eurus ir susimokėti“, – paaiškino administratorė.

Moteris nekeiksnojo nei blogo oro, nei neprasidėjusio sezono. Anot jos, visą vasarą sulaukia svečių, kurie nakvynę planuoja atsakingai – susitaria iš anksto, o ne ieško, kur pernakvoti, vos tik atvykę.

Šventoji ir pigios nakvynės vietos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)