„Jau yra išdiskutuota dėl daugumos klausimų, susitarta, tad, manau, dabar neverta sustoti. Nenumatytas posėdis yra šį penktadienį ir kitą penktadienį. Manau, kad mes viską turėtume suspėti laiku“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Pasak parlamento vadovo, nors „valstietis“ Stasys Jakeliūnas siūlo atsisakyti „Sodros“ įmokų lubų, dėl jų yra pasiektas bendras sutarimas.

„Dabar jau yra bendras sutarimas toks, kad tos lubos gali atsirasti tiems, kurie uždirba daugiau nei 10 tūkst. eurų per mėnesį, kad jiems tas mokestis nebekiltų. (...) Jeigu mano asmenine nuomone, aš manau, kad tai yra teisinga“, - tikino Seimo pirmininkas.

Praėjusią savaitę pertrauką svarstymuose dėl „kompromisinių“ gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pataisų padaręs Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį vėl imasi reformos nagrinėjimo.

Komitetas tarp kitų siūlymų taip pat svarstys Pensijų kaupimo įstatymo projektą, pagal kurį numatoma, kad anuitetus už privačiai sukauptą pensiją nuo 2020 metų mokėtų tik „Sodra“.

Tačiau komiteto pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas antradienį įregistravo pensijų įstatymo pataisas, kuriomis siūloma atidėti sprendimus dėl pensijų anuitetų mokėjimų ir kol kas tvarkos nekeisti, nes joms reikia didesnių diskusijų.

Trečiadienį didžiausias šalies profesinių sąjungų susivienijimas - Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) - prie Seimo rengia protesto akciją prieš skubiai Seime bandomas įteisinti mokesčių bei pensijų sistemos reformas. Akcijos iniciatorių teigimu, vos balandžio viduryje pristatytus Vyriausybės pasiūlymus kritikuoja nemažai žinomų ekonomistų, o diskusijos su visuomene apskritai nebuvo.

LPSK siekia, kad mokesčių ir pensijų sistemas keičiančių įstatymų projektų svarstymai Seime būtų sustabdyti, o dėl tokių svarbių reformų vyktų plačios diskusijos.