Konstatuota, jog Lietuva ir Nyderlandai - artimi sąjungininkai ES ir NATO, bendraminčiai daugeliu tarptautinės politikos klausimų, galima pasidžiaugti puikiais politiniais, ekonominiais ir kultūriniais ryšiais.

„Lietuvai svarbus aktyvus Nyderlandų įsitraukimas į Šiaurės ir Baltijos šalių regiono bendradarbiavimą, kuris tampa dar aktualesnis Brexit kontekste. Mes ypatingai vertiname Nyderlandų Karalystės indėlį į NATO, tai stiprina mūsų regiono saugumą. Nyderlandai – svarbi Lietuvos ekonomikos partnerė, 2-oji didžiausia investuotoja Lietuvoje. Tad esame suinteresuoti toliau plėtoti ekonominius ryšius, ypač inovatyviuose ekonomikos sektoriuose: finansinių technologijų, gyvybės mokslų, inžinierinės pramonės ar startuolių srityse“,- sakė premjeras.

Susitikimo metu prisiminti bendri šalių istorijos puslapiai. Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, kad rytoj Kaune, Laisvės alėjoje bus įamžintas Nyderlandų konsulo Jano Zwartendijko žygdarbis, išduodant „Kiurasao vizas“ ir gelbėjant žydus antrojo pasaulinio karo metu.

Premjeras padėkojo Nyderlandų kariams už solidarumą - dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose Lietuvoje ir Baltijos oro policijos misijoje, kartu su Lietuvos kariais vykdant užduoti daugianacionalinėje kovinėje grupėje. Labai svarbi bendradarbiavimo sritis - karinis mobilumas Europoje ir ES kibernetinis saugumas. Sveikintina, kad Nyderlandai jungiasi prie Lietuvos iniciatyva kuriamų ES kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų.

Kalbant apie bendradarbiavimą saugumo srityje, Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis sakė, jog rytinė Lietuvos siena kartu yra ir Nyderlandų Karalystės siena. Jis taip pat domėjosi Lietuvos Vyriausybės vykdomomis reformomis.

Karališkojo vizito metu vyksiančiame Lietuvos ir Nyderlandų suskystintų gamtinių dujų (SGD) forume bus pristatytos naujos galimybės suskystintųjų gamtinių dujų eksportui į visą Baltijos jūros regioną, pristatyti lietuviški energetikos sektoriaus startuoliai.