„Daug kitų žmonių (yra) padarę tikrai blogų dalykų. Noriu pasakyti, kad galėčiau rasti daug šalių, kur buvo padaryta daug blogų dalykų“, – interviu televizijai „Fox News“ sakė D. Trumpas.

Jis gyrė Kim Jong Uną kaip „labai galvotą žmogų“ ir „puikų derybininką“, ir pridūrė: „Manau, kad mes suprantame vienas kitą.“

Kaip nurodo paties D. Trumpo Valstybės departamentas, Kim Jong Uno režimas prievartinio darbo stovyklose laiko 80–120 tūkst. politinių kalinių, kurie yra kankinami ir marinami badu.

Be pažeidimų pačioje Šiaurės Korėjoje taip pat įtariama, kad Kim Jong Unas įsakė pernai Malaizijoje nužudyti jo brolį.

D. Trumpas ir Kim Jong Unas antradienį susitiko Singapūre. Tai precedento neturintis susitikimas, per kurį galingiausios pasaulio demokratijos lyderis spaudė ranką Šiaurės Korėjos valdančiosios dinastijos trečios kartos diktatoriui. Abu lyderiai stovėjo kaip lygūs veikėjai, priešais jų šalių vėliavų eilę.

Kritikai tvirtina, kad šiuo viršūnių susitikimu buvo įteisintas Kim Jong Unas, ir sako, kad nebuvo pasiekta realios pažangos, tik gauta skambių antraščių.

D. Trumpas duodamas interviu taip pat pasakė malonių žodžių apie Kinijos prezidentą Xi Jinpingą, kurį pavadino „neįtikimu žmogumi“. JAV prezidentas pažymėjo: „(Jis) iš esmės yra prezidentas iki gyvos galvos. Tai gan gerai.“