LSDDP Vilniaus miesto skyriaus Algirdo grupės steigiamasis susirinkimas įvyko partijos pirmininko, Seimo pirmininko pavaduotojo Gedimino Kirkilo ir jo pavaduotojo, Seimo Europos reikalų komiteto nario Juozo Bernatonio iniciatyva.

Pradėdamas susirinkimą, J. Bernatonis sakė, kad norėjosi išlaikyti tradiciją ir, prisimenant partijos lyderį, pirmąjį atkurtos nepriklausomos Lietuvos Respublikos prezidentą A. M. Brazauską, pavadinti grupę Algirdo vardu.

G. Kirkilas, sveikindamas skyriaus pirmininkę pasidžiaugė, kad neseniai praėjusio Pasaulio moterų politikos lyderių suvažiavimo kontekste, labai simboliška, jog vadovauti išrinkta moteris lyderė.

Partijos pirmininkas apžvelgė politinę situaciją Lietuvoje bei pasidalino artimiausiais planais.

„Šiandien yra daugybė sprendimų, kuriuos reikia priimti. Dėl mokesčių ir pensijų reformų, mes, frakcija, jau savo poziciją pareiškėme. Šiose srityse sieksime didesnio progresyvumo. Sveikatos sistemos pertvarka, kurios pagrindus išdėstė sveikatos apsaugos ministras, manau, sukels nemažai įvairiausių reakcijų. Artimiausiu metu LSDDP frakcijoje suplanuoti susitikimai su sveikatos apsaugos ir aplinkos ministrais“, - sakė G. Kirkilas.

Partijos lyderis linkėjo grupei energingų ir aktyvių žmonių, kurie praplėstų veiklos ribas ir dirbtų realius darbus.

„Ypatingai svarbu, kad būtų išsaugotas Prezidento ir mūsų partijos pirmininko Algirdo Brazausko atminimas. Tai svarbu ne tik mums, bet ir Lietuvai“,- sakė G. Kirkilas.

Algirdo grupės steigiamojo susirinkimo dalyvius pasveikino LSDDP Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas Alfonsas Virginijus Navickas.

„Šioje grupėje susibūrė visas partijos elitas, partijos priešakinis būrys, kuris kuria didelę pridedamąją vertę visai partijai. Noriu pasidžiaugti, kad Vilniaus mieste susibūrė itin veržlūs žmonės. Jau dabar aktyviai ruošiamės savivaldos rinkimams, todėl linkiu sėkmingo darbo ir produktyvaus bendradarbiavimo mums visiems“, - kalbėjo A. V. Navickas.