„Apgailėtina, kad prezidentė daro tokius pareiškimus, nes ji puikiai žino, jog akcijų turėjimas netapatinamas su darbu versle“, – DELFI sakė R. Karbauskis.

Taip jis reagavo į prezidentės D. Grybauskaitės pareiškimą, jog R. Karbauskio veikla Seime gali prieštarauti Konstitucijai dėl jo verslo interesų.

„R. Karbauskis turi tiesiogiai verslą, yra verslo atstovas ir jo buvimas Seime apskritai kelia klausimų dėl jo konstitucionalumo ir atitikimo Konstitucijai, nes Konstitucijos straipsniai numato, kad Seimo nariai negali turėti verslo, arba naudos arba gauti kitų pajamų“, – žurnalistams Varšuvoje sakė prezidentė.

LVŽS vadovas priminė, kad verslininkai politikoje dalyvauja ne tik Lietuvoje.

„Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas yra verslininkas, jų Senate yra labai daug verslininkų, bet tai nereiškia, kad jie naudojasi pareigomis naudai gauti. Aš niekada nė iš vieno politiko, taip pat ir iš prezidentės, negirdėjau pretenzijų, jog kažką būčiau daręs savo naudai“, – tvirtino jis.

R. Karbauskis sakė esąs „pirmasis Lietuvos istorijoje iš verslo atėjęs politikas“, kuris pats sugalvojo sistemą, kaip advokatui perleisti savo įmonių akcijų valdymą. Kaip žinia, LVŽS pirmininkas praėjusių metų kovą savo neturtines teises į „Agrokoncerno“ valdymą perleido advokatui Evaldui Valčiukui. Tai reiškia, kad politikas formaliai nedalyvauja koncerno valdyme, tačiau toliau išsaugo savo turtines teises, tai yra, akcijas.

„Manau, prezidentė desperatiškai bando permesti savo problemas kitiems. Nes visi tie korupciniai dalykai, apie kuriuos kalbama, vyko jos valdymo laikotarpiu. Ir tai, jog dabar Seime yra daug daugiau verslininkų bei ūkininkų nei tada, kai visa tai vyko, tik rodo, kad ne verslininkų buvimas yra problema. Ją sudaro pareigūnai, prezidentai ir kiti, kurie nusispjauna į įstatymus ir naudojasi kažkokių verslo grupių įtakomis. Aš ir LVŽS žmonės tuo tikrai nesinaudoja“, – tvirtino jis.

Pasak R. Karbauskio, „nelabai gražu“, kai prezidentė esą bando išvengti klausimų, kas ją siejo su koncernu „MG Baltic“, buvusiu Liberalų sąjūdžio pirmininku Eligijumi Maiuliu ir panašiai.

„Akcijų turi ne gal 40, gal daugiau Seimo narių. Bet R. Karbauskis netinka todėl, kad jis R. Karbauskis. Kad jis kelia klausimus. Geriau, kad aš patylėčiau. Bet mano tylėjimo ji tokiu būdu neišgaus“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

DELFI primena, kad prieš kelias dienas R. Karbauskis prabilo apie tai, kad Seime turėtų būti toliau vykdomas tyrimas dėl politikų ir verslo sąsajų. Kalbėdamas apie jį, „valstiečių“ vadovas akcentavo, kad laikinoji komisija nagrinėtų ne tik esamų ar buvusių Seimo narių, bet ir prezidentės D. Grybauskaitės vaidmenį politiniuose procesuose.