„Mes (moterys - ELTA) visada savikritiškos, norime, kad viskas atrodytų daug geriau“, - LRT radijui sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė akcentavo, kad nors įstatymai Lietuvoje visus piliečius traktuoja vienodai, realybėje skirtumas tarp vyrams ir moterims mokamo darbo užmokesčio išlieka.

„Reikia siekti, kad ji (moterų padėtis - ELTA) gerėtų, kad tų skirtumų mažėtų ir kad visi būtų lygiaverčiai valstybėje“, - pabrėžė D. Grybauskaitė.

Prezidentė taip pat pažymėjo, kad Lietuvoje moterys pasyvesnės tiek versle, tiek politikoje. D. Grybauskaitė akcentavo, kad moterys Seime sudaro tik 21 proc. visų narių, kai Europos parlamentuose esančių moterų vidurkis - 30 proc.

Pasak šalies vadovės, kad birželio 6-8 dienomis Vilniuje vyksiančiame tarptautinis moterų politikos lyderių susitikime bus diskutuojama apie globalias problemas, darbo užmokesčio atotrūkį, smurtą artimoje aplinkoje, išsilavinimą.

Prezidentė teigia, kad šiuo tarptautiniu renginiu bus siekiama parodyti, jog Lietuvos moterys vienos pirmųjų Europoje išsikovojo teisę balsuoti.

Prezidentės iniciatyva birželio 6-8 dienomis Vilniuje susitinka per 300 politikių, verslo, tarptautinių ir visuomeninių organizacijų atstovių iš daugiau nei 90 pasaulio šalių.

Renginyje dalyvaus Maltos Prezidentė Marie Louise Coleiro Preca, buvusi Latvijos vadovė Vaira Vykė-Freiberga, buvusi Naujosios Zelandijos premjerė Helen Clark ir kitos lyderės, kurios priklauso Moterų pasaulio lyderių tarybai. Jai nuo 2014 m. vadovauja Prezidentė D. Grybauskaitė.

Lietuvoje susirinkusios lyderės diskutuoja viso pasaulio valstybių ateičiai svarbiais klausimais: kaip paskatinti lygiavertį moterų ir vyrų dalyvavimą globalioje ekonomikoje, aktyvesnį moterų įsitraukimą į politiką, kaip užtikrinti, kad modernios technologijos spartintų ne tik ekonominę, bet ir socialinę pažangą. Taip pat bus aptariamos svarbiausios tarptautinio saugumo, žmogaus teisių apsaugos, visuomenės sveikatos temos.

Šalies vadovė ketvirtadienį Seime skaitys pagrindinę renginio kalbą.