Tačiau jis nesutiko leistis į platesnius M. Adomėno veiklos vertinimus.

„Ypatingai leistis giliai negaliu dėl to, kad galiu būti laikomas subjektyviu, kaip įvykių dalyvis, bet man tai tikrai kelia didelį nerimą. Dėl to, kad tai primena galimą ketinimą užvaldyti partiją“, – sakė G. Landsbergis.

Adomėno liudijimas prokurorams atskleidė, kad politikas, vykdydamas verslininkų iš koncerno prašymą, 2015 m. pavasarį net sutiko kandidatuoti į TS-LKD partijos pirmininko vietą, rašė DELFI.

„R. Kurlianskis man sakė, kad koncernui „MG Baltic“ būtų gerai, jeigu partijos poziciją užimtų Irena Degutienė, – kalbėjo M. Adomėnas. – Partijos pirmininko rinkimuose dalyvavau ir aš, o jie – koncernas – palaikė mano kandidatūrą, kadangi mano dalyvavimas galėjo „atimti“ balsų iš G. Landsbergio.“

Išties, kai 2015 m. pavasarį po vykusių savivaldos rinkimų iš partijos pirmininko posto atsistatydino Andrius Kubilius, M. Adomėno dalyvavimas partijos vedlio rinkimuose pakenkė G. Landsbergiui – pirmajame ture jam pritrūko 21 balso iki pergalės, todėl buvo surengtas antras turas, kuriame jis varžėsi su I. Degutiene.

Adomėnas teigė, kad su R. Kurlianskiu susitikdavo maždaug kartą per tris mėnesius, šie susitikimai vyko viešose vietoje – kavinėse, vyninėse. Jis paaiškino, kad jiedu kalbėdavo apie 2016 m. Seimo rinkimus, politinę situaciją, situaciją TS-LKD, savivaldos rinkimus.

Jis teigė balsavęs už liberalo Šarūno Gustainio pateiktą Vartojimo kreditų įstatymo pataisą, nes R. Kurlianskis jį įtikino, kad jame bus išlaikytas skolintojų ir skolininkų interesų balansas.

Svarstys partijos etikos institucija

TS-LKD lyderis G. Landsbergis teigė, kad M. Adomėno elgesį įvertins partijos etikos institucija – Priežiūros komitetas, kuris yra pradėjęs tyrimą, bet jo dar nebaigė.

Komiteto vadovas Valdas Benkunskas BNS teigė, kad posėdis turėtų vykti kitos savaitės pradžioje.

Opoziciniai konservatoriai balandį jau buvo svarstę M. Adomėno elgesį, tuomet gavus jo paaiškinimus dėl susitikimų su buvusiu koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu ir jokio sprendimo nepriėmė, tačiau žadėjo šį klausimą nagrinėti vėliau.

Tuomet apie M. Adomėno susitikimus su R. Kurlianskiu pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Jo teigimu, konservatorius su tuometiniu koncerno viceprezidentu susitiko kelis kartus nuo 2014 iki 2016 metų pakalbėti apie politinius procesus. Verslininkas esą pageidavo, kad M. Adomėnas nekliudytų į Vilniaus merus kandidatuoti Mykolui Majauskui.