„Pasak tarnybų, informacija išslaptintose pažymose buvo nuolat teikiama šalies vadovams, taip pat buvo atliekama daug įvairių tyrimų, analizių, buvo keičiamasi informacija, ji buvo nuolat renkama nuo pat Liberalų sąjūdžio įkūrimo pradžios.

Jei tai tiesa, tuomet kodėl dar iki E. Masiulio suėmimo Liberalų sąjūdžio būstinėje partijos rinkimų programos dalį apie krašto gynybą ir saugumą liberalams padėjo dėlioti buvęs VSD vadovas, kuris iki 2015 metų partiją neva narstė po kaulelį? Kodėl į partijos narių gretas stojo buvęs jo pavaduotojas? Šiandien to niekas nesiteikia prisiminti, nors šis momentas labai įdomus“, – pranešime spaudai cituojamas E. Gentvilas.

Pagal pranešimą spaudai, buvęs VSD pavaduotojas kontržvalgybai Sigitas Butkus Liberalų sąjūdžio nariu tapo 2015 metais, 2016 metais su partija dalyvavo Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje.

Grina aiškina bendravęs su visomis partijomis

Buvęs VSD vadovas G. Grina DELFI teigė konsultavęs liberalus, kaip ir kitas partijas, nacionalinio saugumo klausimais.

„Kai buvo rinkimai 2016 m., mes, kaip pulkininkų asociacija, dalyvaudavome pokalbiuose su įvairiomis partijomis. Mūsų tikslas buvo propaguoti 2 proc. šauktinių privalomajai karo tarnybai. Aiškinome, kad šitie klausimai yra labai svarbūs nacionaliniam saugumui“, – sakė G. Grina.

Pasak jo, jiems tuomet nebuvo svarbu, su kuria partija kalbėtis, kadangi jie siekė užtikrinti, kad visos partijos laikytųsi tokios pozicijos.

Jis taip pat patikino, kad buvęs jo pavaduotojas nebėra Liberalų sąjūdžio narys.

„Šiuo metu jis tikrai nėra partijos narys. Aš tiksliai nežinau kada, bet jis dar iki visų šitų reikalų yra išstojęs. Man atrodo, kad jis išstojo po rinkimų“, – sakė G. Grina.

Buvęs VSD vadovas teigė, kad jo turima informacija netrukdė jam bendrauti su ta partija.

„Kiek suprantu, Lietuva dar yra demokratinė valstybė, ir jei nėra jokio teismo verdikto, tai su niekuo niekam negali trukdyti bendrauti“, – sakė G. Grina.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrime dėl neteisėtos verslo įtakos politiniams procesams išslaptintoje VSD medžiagoje teigiama, kad 2006 metais įsteigtas Liberalų sąjūdis buvo koncerno „MG Baltic“ ilgalaikis politinis projektas, kontroliuojamas koncerno vadovų.