Paraiškos priimamos iki birželio 13 dienos.

Kaip jau rašė BNS, pagal šiemet patvirtintą tvarką valstybė pradės remti į geriausius pasaulio universitetus įstojusių ir pasiryžusių po mokslų grįžti dirbti į Lietuvą studentų studijas.

Į tokią paramą gali pretenduoti asmenys, įstoję į aukštąsias mokyklas, kurios patenka tarp šimto geriausiųjų pagal bent vieną iš trijų pasaulinių reitingų – Times Higher Education World University Rankings, QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU). Išimtys bus taikomos sritims, kurios nėra reitinguojamos šiose sistemose, pavyzdžiui, menų studijoms.

Per metus valstybė vienam studentui galės skirti iki 20 tūkst. eurų. Parama gali būti teikiama studijų kainai bei pragyvenimo išlaidoms ir skiriama visam studijų laikotarpiui. Preliminariai numatoma, kad šiemet parama studijoms užsienyje bus skiriama penkiems asmenims.

Paramą gavęs asmuo turės įsipareigoti po studijų ne trumpiau kaip trejus metus Lietuvoje eiti pareigas, kurioms reikalinga aukštojo mokslo kvalifikacija. Jei paramos gavėjas nedirbs Lietuvoje, turės grąžinti gautas lėšas.

Parama gali būti skiriama Lietuvos piliečiams, taip pat kitų Europos Sąjungos valstybių narių, Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybių piliečiams, dirbantiems ir (arba) turintiems teisę nuolat gyventi Lietuvoje, ir jų šeimos nariams.

Seimas šį pavasarį priėmė gabių studentų mokslų rėmimą užsienyje leidžiančias Mokslo ir studijų įstatymo pataisas. Jas inicijavo premjeras Saulius Skvernelis. Anot Vyriausybės vadovo, po mokslų grįžę į Lietuvą tokie studentai galėtų dirbti tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)