Tai jis pareiškė po to, kai interviu DELFI prezidentė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimą dėl verslo ryšių su politikais pavadino selektyviu.

„Bet apie dabartinę situaciją, kai matome verslą, dalyvaujantį tiesiogiai politikoje dabar Seime, kai matome žemgrobystės elementus, žemių koncentraciją, tiesioginį susiliejimą dabar „Agroverslo“ su politika, šitas dabar yra visiškai ignoruojama“, – sakė D. Grybauskaitė.

Iš karto po interviu R. Karbauskis pradėjo aiškinti nesuprantąs, kodėl tas tyrimas yra selektyvus.

„Kas yra selektyvu? (…) Ten nėra valstiečių. Nėra. Ką padarysi? Tuo laikotarpiu nebuvo. Kas yra selektyvu? Selektyvu šnekėti apie konservatorius ir liberalus? Galbūt, prezidentei atrodo, kad tai yra selektyvu“, – sakė R. Karbauskis, kuris yra ir „Agrokoncerno“ savininkas.

„Valstiečių-žaliųjų“ lyderis kėlė prielaidą, kad tyrime ryškėjanti informacija prezidentei buvo žinoma. Esą ji nieko nedarė, nes prezidentei buvo patogu žinoti, kur yra politikų problemos, kokios problemos ir silpnos vietos yra versluose“.

Lygino prezidentę ir su Mockum, ir su Paksu

„Valstiečių-žaliųjų“ lyderis remdamasis politologais, kurių neįvardijo, konstatavo, kad prezidentė patiria „milžinišką reputacinę krizę“.

„Aš nešneku apie pažeidimus, juos reikia įrodyti, bet požymiai to yra. Kai kurių politologų sakoma, kad Rolando Pakso situacija ir jo byla nelabai skiriasi, galbūt net yra menkesnė problematikos prasme negu dabartinė situacija, bet ne man vertinti“, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigė prezidentūroje nuo Seimo rinkimų buvęs tris-keturis kartus, tačiau sakė, kad susitikinėti dažniau ir nebuvo poreikio.

„Aš nesakau, kad man neteko bendrauti su prezidentės patarėjais. Bet po šitos istorijos pasakiau, kad aš nematau galimybės ir tikslo susitikinėti su prezidente. Su patarėjais susitikti galima, reikia šnekėtis apie įstatymų projektus“, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigė nematąs galimybės susitikti su prezidente, lygiai taip pat, kaip nemato galimybės susitikti su „MG Baltic“ prezidentu.

Sulaukė kvietimo į „MG Baltic“

„Valstiečių-žaliųjų“ lyderis patikino iki to laiko, kol nepateko į Seimą, nebendravęs su didžiųjų koncernų atstovais.

„Šitie žmonės veikė visai kituose versluose – jie gamino alkoholį, jie turi kažkokius nekilnojamo turto verslus. Kam jiems įdomūs tie žemdirbiai, ūkių agronomai?“, – sakė R. Karbauskis.

Tačiau, pasak jo, situacija pasikeitė po rinkimų.

„Po rinkimų buvo tokių jų interesų susitikinėti. (…) Po rinkimų buvau kviečiamas į „MG Baltic“, nes jie kaip įprasta tikriausiai tikėjosi, kad šita valdžia lygiai taip pat dirbs jų interesams. (…) Bet mes labai aiškiai atskiriame tuos dalykus, tai yra skirtumas tarp manęs ir Gabrieliaus Landsbergio yra toks, kad (aš neturėjau informacijos, kuri dabar ryškėja) aš nesusitikau. Nes aš jaučiau“, – sakė R. Karbauskis.