Tyrimą VTEK atliko remdamasi „Info TV“ televizijos informacija. Aiškintasi, ar K. Strupas ir jo sutuoktinė, Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ambulatorinės reabilitacijos skyriaus vedėja Silvija Strupienė tinkamai ir laiku deklaravo savo sudarytus sandorius.

Kaip skelbė „Info TV“, pernai K. Strupas savo dukrai padovanojo nekilnojamojo turto, kurio vertė - 125 tūkst. eurų. Tačiau minėtų duomenų buvęs Santaros klinikų vadovas ir jo žmona nebuvo nurodę savo interesų deklaracijose.

Teisėsauga K. Strupui kartu su dar bent dešimčia asmenų yra pareiškusi įtarimus korupcijos tyrime – anot teisėsaugos, už laimėtus viešuosius kompiuterių, programinės įrangos pirkimus klinikose iš įmonių reikalauta neteisėto finansinio atlygio, jis užmaskuotas kaip parama.

BNS turimi dokumentai rodo, kad tokiu būdu K. Strupas įtariamas taręsis mažiausiai penkis kartus, Santaros klinikose vykstant viešiesiems pirkimams informacinių technologijų srityje.

K. Strupas nuo Santaros klinikų vadovo pareigų yra nušalintas iki rugsėjo 20 dienos, tačiau kovą jis laimėjo konkursą į Pilvo chirurgijos centro vadovo pareigas.

VTEK taip pat spręs, ar laiku ir tinkamai interesus deklaravo buvę ir esami LRT tarybos nariai – Liudvikas Gadeikis, Lolita Jablonskienė, Dalia Kutraitė Giedraitienė, Vilija Targamadzė, Žygintas Pečiulis ir Andrius Puksas, Vyriausios rinkimų komisijos narė Aistė Žilinskienė.

Komisija vertins ir tai, ar Lietuvių kalbos instituto vadovės Jolanta Zabarskaitė nepriėmė sprendimų dėl savo ir bendraautorių parengtos monografijos leidybos, instituto projekto, kuriame dirbo, finansavimo, taip pat dėl sutarties su įmone, kurioje dirbo jos sūnus.