Pasak organizatorių, gegužės 21-27 dienomis Lietuvos miestuose ir miesteliuose organizacijų vadovai ir atstovai kviečiami išeiti į gatves susitikti su miesto gyventojais trumpam pokalbiui, kaip kiekvienas pilietis gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo.

„Šia akcija norime priminti, kad šešėlyje nusėdantys pinigai - nuslėpti ir nesumokėti mokesčiai į valstybės biudžetą - tai mūsų valstybės piliečiams nesuteiktos kokybiškesnės viešosios paslaugos, neišplėtota infrastruktūra ir mažesnė socialinė piliečių gerovė“, - teigiama organizatorių pranešime.

Akcijos rengėjai visą savaitę kartu su skaidrios ir veiksmingos valstybės idėją remiančiais valstybės tarnautojais, visuomenės veikėjais, verslininkais, nevyriausybinių organizacijų vadovais Lietuvos miestuose ir miesteliuose žada skleisti žinią, kad kiekvienas gali prisidėti prie gerovės kūrimo.

Akcijos organizatoriai rengia informatyvius lankstinukus, kurie taip pat bus įteikiami gyventojams.

„Piliečių sumokami mokesčiai skiriami Lietuvos gyventojų pensijų, ligos, motinystės, bedarbio ir kitoms socialinės paramos išmokoms, sveikatos apsaugai, švietimui ir mokslui, subsidijoms verslui bei žemės ūkiui, krašto apsaugai, priešgaisrinei apsaugai, policijai, teisėsaugos sistemai, kultūrai, menui, sportui ir kitoms visuomenės reikmėms.

Todėl sąžiningai mokėdamas mokesčius kiekvienas asmuo prisideda prie savo ir valstybės gerovės kūrimo. Mokėdamas mokesčius nuo savo atlyginimo, žmogus ne tik užsitikrina socialinę apsaugą ligos, motinystės atveju, valstybės išmokas senatvėje, bet ir kaupia stažą, nuo kurio taip pat priklauso senatvės pensijos dydis“, - pabrėžiama akcijos organizatorių pranešime.

Akcijos programoje numatyta dešimtys renginių visoje Lietuvoje.

Kaip ir kiekvienais metais, akciją organizuoja asociacija „Investors' Forum“ kartu su skaidraus verslo iniciatyva „Baltoji banga“. Akciją globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, prie akcijos įgyvendinimo prisideda Vyriausybė, „Sodra“, Valstybinė mokesčių inspekcija, Valstybinė darbo inspekcija, Lietuvos darbo birža, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybinė ligonių kasa, „Lietuvos Junior Achievement“, miestų ir rajonų savivaldybės, verslo bei nevyriausybinės organizacijos.