Į renginį atvykę žmonės galės pabendrauti su Lietuvos ir sąjungininkų kariais.

Alytaus Jaunimo parke iškils kelios dešimtys karinių palapinių, kuriose įvairių kariuomenės pajėgų kariai pristatys tarnybos būdus, taip pat bus parengę įvairių užduočių, demonstruos ginkluotę, ekipuotę ir karinę įrangą, žmonės turės galimybę pabendrauti su kariais apie karinę tarnybą.

Šventės dalyviai galės iš arti pamatyti šarvuotus visureigius „Hammer“, 36 tonas sveriančias pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ ar 56-ių tonų tanką „Leclerc“.

Jiems bus demonstruojama ne tik sausumoje naudojama karinė technika. Parodomaisiais skrydžiais žmones ketina pasveikinti NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys Portugalijos ir Ispanijos pilotai.

Šventės metu bus demonstruojamos dvi karinės operacijos.

Po poros metų pertraukos šventėje bus vėl eksponuojamas atstatytas partizanų bunkeris, o šalia jo būsiantys istorikai dalinsis žiniomis apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą ir kitus Laisvės kovų dalyvius.

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos minėjimo tradicija susijusi su tarpukariu gyvavusia Kariuomenės ir visuomenės susiartinimo diena.

Kelių karių ir visuomeninių organizacijų atstovų iniciatyva pirmą kartą ši šventė buvo surengta 1935 metais.