Jau kelerius metus populiari mobilioji programėlė „Tinder“ oficialiai pristatoma kaip pažinčių platforma, tačiau joje užsiregistravę asmenys sulaukia itin pikantiškų pasiūlymų.

„Tinder“ programėle itin paprasta naudotis – tiesiog užsiregistruoji, įkeli nuotrauką, pažymi, kokiu atstumu (nuo vieno kilometro iki neriboto atstumo), kokio amžiaus ir kokios lyties partneriai domina, ir pasineri į nuotykį.

Programėlė atrenka nustatytus kriterijus atitinkančius asmenis ir vartotojui telieka vartyti nuotraukas ir dalyti jiems „patinka“ arba „nepatinka“. Jei abu asmenys vienas kitam pasako „patinka“, ekrane sužimba sveikinimas ir bendravimą galite pratęsti asmeninėse žinutėse.

Atrodė inteligentiškas, kol neprabilo apie seksualines fantazijas

Žodis „Tinder“ išvertus iš anglų kalbos, reiškia „kibirkštį“. Prieš ketverius metus tos kibirkštėlės šioje platformoje nusprendė paieškoti ir Ramunė. Su DELFI bendravusi mergina tikino, kad viskas prasidėjo labai nekaltai: su drauge pakalbėjo apie programėlę ir akimirksniu joje užsiregistravo.

„Radau tokį vokietį vaikiną, susižavėjau nuotraukomis, kuriose atrodė toks inteligentiškas, su akinukais. Tokie man patinka. Paskaičiau, kad domisi muzika, nuotraukose matėsi, kad groja pianinu. Ir taip išėjo, kad vienas kitam tarėm „patinka“ ir pradėjome bendrauti“, – pasakojo mergina.

Anot jos, pokalbis prasidėjo labai įprastai. „Pradėjome bendrauti, jis papasakojo, kad buvo Lietuvoje, čia kažkur grojo ar dirigavo, tačiau kai kalbėjomės jau buvo grįžęs į Mincheną, kur ir gyvena, – pasakojo Ramunė ir įvardijo, kad netrukus pokalbis pradėjo suktis keista linkme. – Jis man prisipažino, kad turi merginą, bet yra „in an open relation ship“ (liet. „Nevaržo vienas kito“) ir jam patinka „kinky stuff“ (liet. „Įvairūs neįprasti sekso žaidimai, kuriuose keičiamasi rolėmis“), BDSM (angliška santrumpa, reiškianti surišimą, discipliną, dominavimą, nuolankumą, sadizmą ir bazochizmą – DELFI) ir jis yra tas dominuojantis asmuo, o mergina turi būti „submissive“ (liet. „nuolanki“).“

Ramunė pasakoja, kad net ir sužinojusi jo seksualines fantazijas, kurios jai nebuvo priimtinos, bendravimo nenutraukė: „Buvo smalsu.“ Vaikiną ji apibūdina kaip protingą ir įdomų, nors jis ir prisipažino, kad yra linkęs į poliamoriją (santykiai, kai asmuo linkęs turėti daugiau nei vieną partnerį ir to neslepia nuo kitų – DELFI).

Pašnekovės teigimu, vaikino išsakytos seksualinės fantazijos atspindėjo filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ scenas. „Sakė, kad jam patinka ir sakyti paniekinančius žodžius“, – detalėmis dalijosi pašnekovė.

Ji atvira – kai kurias sąvokas, bendraujant su „Tinder“ programėlėje sutiktu vaikinu, teko pasiaiškinti ir pačiai. „Anksčiau nesidomėjau tais dalykais. Man net nebuvo žinoma sąvoka „Vanilla Sex“ (įprastas seksas, kurio metu nenaudojama prievarta ar kitokie „žaidimai“. Sąvoka vartojama „nuobodžiam“ seksui apibūdinti – DELFI)“, – įvardijo pašnekovė. Tiesa, jai pačiai kelis kartus buvo kilęs klausimas: ar tas asmuo nefantazuoja?

Bendravimas persikėlė kitur

Po kurį laiką trukusio susirašinėjimo „Tinder“ programėlėje, ji sulaukė pasiūlymo bendravimą perkelti į „Snapchat“ programėlę. Šioje programėlėje vartotojai dalijasi nuotraukomis, kurias galima matyti vos tris sekundes. Kartą pažiūrėjus nuotrauka dingsta, o jei vartotojas, gavęs nuotrauką, nori ją nusifotografuoti, apie tai informuojamas nuotrauką siuntęs asmuo – neįmanoma paslapčia rinkti pikantiškas nuotraukas.

Šioje platformoje jų bendravimas įgavo kitokių atspalvių: vaikinas pradėjo siųsti nuotraukas, kuriose pozavo visiškai nuogas. „Siuntė pats ir prašė manęs, kad atsiųsčiau, bet susilaikiau, – nusijuokė mergina. – O jis buvo drąsus.“

Su šiuo vaikinu Ramunė taip ir nesusitiko – pabijojo, tačiau buvo ir kitų pažinčių, kurios persikėlė ir į realų gyvenimą. „Su lietuviais nuobodžiau, jie retai patys parašo, tačiau buvau keliuose pasimatymuose, – pasakojo mergina. – Taip pat susipažinau ir su norvegu. Su juo draugavau pusmetį, bet tai nebuvo labai rimta.“

O ar įmanoma tokioje platformoje rasti savo antrąją pusę? „Tikrai taip. Kelios mano draugės rado vaikinus, viena draugauja jau pusantrų metų“, – tikino ji.

Ne visi sulaukia šokiruojančių pasiūlymų

„Tinder“ programėle kartais pasinaudojanti Marija pasakoja, kad čia galioja viena taisyklė: jei merginai mažiau nei trisdešimt – jai vaikinai parašo patys, tačiau jei ji jau peržengė trisdešimtmečio slenkstį – rašyti teks pačiai.

Nors su šia nuomone nesutinka kitas DELFI kalbintas „Tinder“ vartotojas. Rokas šioje platformoje susirado ne tik draugių, bet ir merginą. „Man niekuomet merginos neparašydavo pačios“, – sako jis.

„Paskyrą susikūriau gal prieš porą metų. Iš pradžių tiesiog žiūrėdavau nuotraukas, bet niekada nebuvau pasimatymuose, o visai neseniai vienas bičiulis pasiūlė vėl pabandyti ir patarė kuo mažiau susirašinėti – iš karto siūlyti susitikti“, – bendravimo „Tinder“ platformoje įvardijo Rokas.

Jo teigimu, ši platforma puikiai tinka tiems, kurie jau pradėję savo karjeras ir kurių bendravimo ratas jau gana uždaras: kolegos, giminės, draugai. „Čia taip pat galima susirasti tokių žmonių, su kuriais niekad gyvenime nesusitiktum, nes tiesiog bendrauji su savo aplinkos žmonėmis, o čia gali atrasti žmones iš visai kitų pasaulių“, – tikino jis.

Aštuoniuose pasimatymuose buvęs vaikinas sako, kad nė karto nenusivylė nuotraukoje matyto atvaizdo ir realybės santykiu. „Aš ir pats keliu gražias savo nuotraukas, ne bet kokias“, – šyptelėjo pašnekovas.

Beje, trys iš šių aštuonių pasimatymų vyko Vietname – kelionių metu. Tik vieną iš tų pasimatymų jis įvardytų kaip keistą – mergina beveik visą laiką tylėjo.

O ar verta taip bendrauti? „Tikrai verta. Sutikau labai daug įdomių žmonių, su keliomis merginomis bendrauju iki šiol. Be to, čia bendraujama tikslingai. Jei bare prie tavęs prieina žmogus, nežinai, ko jis iš tavęs nori, o čia jau ir vienas, ir kitas ieško“, – sako Rokas.

Kaip jis pats teigia, visi ten gali rasti tai, ko ieško. Esą jei renkiesi merginą, kuri save pristato nuotrauka su daugybe grimo – nereikia tikėtis rimtos pažinties.

Nuo „Tinder“ iki altoriaus

Ir nors dauguma DELFI pašnekovų dalijosi pikantiškomis akimirkomis, buvo ir tokių, kurių santykiai po „Tinder“ pažinties peraugo į šeimą. Laura pasakoja, kad čia rado savo mylimąjį, su kuriuo jau planuoja vestuves.

„Buvau sulaukusi įvairių pasiūlymų. Siūlė ir seksą trise. Rašė ir įvairių fantazijų, pavyzdžiui: „Įsivaizduoju, kaip tave pasiimu į dušą, tu apsivynioji mane kojomis...“ Žinau merginą, kuri „Tinder“ naudojo pagal šitą paskirtį“, – nusijuokė Laura.

Vis dėlto pikantiškų istorijų jos kelyje buvo nedaug. „Man atrodo, kad kai kurios merginos pačios prisišaukia tuos pasiūlymus. Yra tokių, kurioms tiesiog veide parašyta, kad ji tų pasiūlymų laukia“, – šyptelėjo Laura.

Išgirdusi klausimą, kaip jai pavyko „Tinder“ platformoje rasti savo vyrą, ji rėžė trumpai: „Mes abu buvome labai normalūs.“

„Saugi“ susipažinimo programėlė

DELFI kalbintas Petras teigė, kad šia programėle itin patogu naudotis, nes pažymi, ko ieškai: vyrų ar moterų, suderini interesus ir net gali pamatyti feisbuko profilį, tad iš karto gali susidaryti nuomonę.

„Negaišti laiko ir tikrai mažesnė tikimybė „užsirauti“ ant iškrypėlių, – rėžia Petras. – Nes daug kas sako, kad kitose programėlėse mato vos vieną nuotrauką, tad nuėjus į pasimatymą išsigąsta. Ir man pačiam yra taip buvę: nuėjau ir pamačiau žemą žmogų, nors lūkesčiai buvo, kad jo ūgis siekia bent 1,75 m. Sugaišti laiko ir tam žmogui į akis pasakyti, kad nieko neišeis, nėra malonu.“

Jo teigimu, šią programėlę kai kurie naudoja ir kitu tikslu. „Daug kas ją laiko „pasidulkinimo“ programėle, bet pažįstu žmonių, kurie tiesiog susirašinėja. O jei nueini į pasimatymą, tai tavo reikalas – pult į lovą ar ne“, – šyptelėjo Petras.

Petras atviras – jei nori rasti žmogų, reikia stengtis. „Nebe tie laikai, kad kažkas bare užkalbintų, – juokiasi Petras. – Pasitaiko, bet, deja... O iš draugių tikrai esu girdėjęs, kad pasitaiko visko: būna, kad tiesiai parašo, kaip nori išdulkinti.“

Suktas planas, kaip išreikalauti pinigų

Internetu su merginomis bendravęs Arūnas DELFI pasakojo, kad „Tinder“ programėlėje merginos jo nesužavėjo. „Laiko švaistyti sėdėjimui prie kavos ar arbatos puodelio neketinu“, – sako Arūnas, cituodamas „Tinder“ programėlėje matytą merginos prisistatymą.

Vaikinas pasakoja, kad šioje platformoje ilgai neužsibuvo, tačiau patvirtino anksčiau Petro išsakytą nuomonę: kitose susipažinimo platformose merginos kur kas drąsesnės.

„Buvau užsiregistravęs draugas.lt puslapyje. Ten visos tą patį rašo: „Labas, tu man patikai, norėčiau su tavimi pratęsti draugystę, atsiųsk man savo elektroninio pašto adresą, nes ketinu išsitrinti anketą, – merginų strategiją apibūdino Arūnas. – Gali klausti ko tik nori, tačiau pačios atsako ką tik nori. Pamenu, kažko paklausiau, o ji lyg niekur nieko pradėjo pasakoti apie savo močiutę, kaip ji čia pagamins maisto, kai aš atvažiuosiu, kaip pyragaičių prikeps. Užduodi kitą klausimą ir vėl gauni klausimo neatitinkantį atsakymą. Toks jausmas, kad su penkiolika vaikinų vienu metu susirašinėja ir visiems tą patį rašo.“

Arūnas juokiasi, kad jo sutiktos merginos itin greitai įsimylėdavo. „Nepraėjus nė trims savaitėms jau rašė, kaip myli, kad nebegali gyventi be manęs, kad turi atostogas ir atvažiuoja pas mane. Parašiau, kad negaliu jos priimti, kad dirbu, o ji atsako, kad vis tiek atvažiuoja, tik jau pasiskaičiavo, kiek jai reiks pinigų ir prašė atsiųsti jai šešis šimtus“, – įvardijo vaikinas. Beje, ši mergina buvo iš Rusijos.

Po to, kai mergina pareikalavo pinigų, jis nutraukė bendravimą, tačiau po kelių savaičių vėl sulaukė jos laiško. „Ta pati mergina parašė vėl tą patį laišką, kad aš jai patinku, kad atsiųsčiau el. pašto adresą, tik jau anketoje prisistatė kitu vardu“, – juokėsi istoriją apie keistą pažintį prisiminęs vaikinas.

Tačiau pinigų prašė ir lietuvė. „Iš karto susitarėme, kad susitiksime, pasikeitėme numeriais. Likus dienai iki pasimatymo gavau žinutę, kad atsiųsčiau jai šimtą eurų, nes jai reikia nagus, plaukus susitvarkyti. Parašiau, kad per daug nori, tai gavau atsakymą, kad atsiskaitys „vakariene“. Nieko neatrašiau, tai pradėjo pykti, kad ko čia pinigų gailiu ir panašiai“, – pasakojo Arūnas.

Beje, nors jis merginų ieškojo ne vienoje internetinėje pažinčių platformoje, rasti antrosios pusės jam dar nepavyko.

Esi irgi išbandęs ar išbandžiusi įvairias pažinčių programėles ar puslapius? Pasidalink savo patirtimi, ar taip pat teko nusvilti ten susipažįstant su žmonėmis, kurių poreikiai tau pasirodė keisti? Galbūt teko net nueiti į pasimatymą, kuris labai nepasisekė? Pasidalink savo istorija el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažintis“.