G. Surplys pakeis iš žemės ūkio ministro posto pasitraukusį Bronių Markauską, E. Jankevičius – po prezidentės kritikos atsistatydinusią Mildą Vainiutę.

G. Surplys iki šiol Vidaus reikalų ministerijoje ėjo už regionų politiką atsakingo viceministro pareigas.

Jis iki 2017 metų pradžios yra dirbęs prezidentės D. Grybauskaitės kalbų rašytoju, užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko patarėju, Lietuvos karo akademijos dėstytoju.

G. Surplys su „valstiečiais“ kandidatavo į Seimą 2016 metų rinkimuose, 11 metų dirbo vyresniuoju komunikacijos vadovu viešoje įstaigoje Jungtinis techninis sekretoriatas.

Naujasis žemės ūkio ministras Lietuvoje yra studijavęs politikos mokslus, o Jungtinės Karalystės Birmingemo universitete – diplomatiją.

B. Markauskas apie atsistatydinimą iš žemės ūkio ministro pareigų paskelbė balandžio pabaigoje, sulaukęs kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių.

Teisingumo ministru paskirtas teisinio išsilavinimo neturintis premjero Sauliaus Skvernelio politinės komandos narys E. Jankevičius. Vokietijoje studijas pradėjęs, politologo ir ekonomisto išsilavinimą jis įgijo Lietuvos edukologijos universitete Vilniuje.

E. Jankevičius 2011–2013 metais buvo Varėnos rajono meras, taip pat yra dirbęs sveikatos apsaugos ministro patarėju, Vilniaus miesto savivaldybės Turto departamento direktoriaus pavaduotoju.

2013 metais jis buvo paskirtas vidaus reikalų viceministru ir šias pareigas ėjo iki 2016 metų. Per šį laikotarpį Vidaus reikalų ministerijai vadovavo trys ministrai – Alfonsas Dailis Barakauskas, S. Skvernelis ir Tomas Žilinskas.

2017 metų pradžioje E. Jankevičius tapo premjero S. Skvernelio patarėju sporto, socialinės politikos, savivaldos ir regioninės politikos klausimais.

E. Jankevičius 2009 metais tapo Socialdemokratų partijos nariu, ketverius metus dirbo Varėnos rajono skyriaus pirmininku, o prieš trejus metus perėjo į Vilniaus skyrių.

2016 metų lapkritį jis pasitraukė iš partijos ir atsisakė dalyvauti Seimo rinkimuose, nors buvo kandidatas tiek daugiamandatėje, tiek vienmandatėje apygardose.

Šių metų kovą nuo partijos atskilus socdemų senbuviams ir įkūrus Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, steigiamajame partijos suvažiavime E. Jankevičius buvo patvirtintas šios politinės jėgos pirmininko pavaduotoju. Tačiau šią situaciją E. Jankevičius pavadino nesusipratimu, nes teigė nedavęs tam sutikimo, ir tvirtino apskritai neketinantis stoti į jokią partiją.