„Ąžuolyne, netoli vaikų žaidimo aikštelės, prie mano akių nulūžo didžiulė šaka ir tėškėsi ant pėsčiųjų tako per pusę metro nuo vaiko! Ir toliau girdisi traškesys ir poškėjimas, o greta tako dar pora tokių visai nudžiūvusių medžių stovi. Bent aptverkit pavojingą vietą“, – socialiniame tinkle „facebook“ rašė kaunietis.

DELFI susisiekus su Kauno miesto savivaldybe, ši patvirtino, kad dėl ekstremalios situacijos, kuri kelia grėsmę Ąžuolyno lankytojams, bus nedelsiant pradėti avariniai darbai.

„Kiekvienais metais, nuo birželio mėnesio Ąžuolyne būdavo pradedamas vykdyti avarinių šakų šalinimas. Specialistai laukdavo, kol sulapos medžiai, kad galėtų aiškiai matyti, kurios šakos žuvusios ir kelią grėsmę aplinkiniams, o kurios ne.

Šįmet vasara atėjo daug anksčiau, tad ir avarinių šakų šalinimo darbai prasidės jau šią savaitę. Darbuotojai nuo rytdienos pradės ąžuolų ir kitų medžių, augančių prie aikštelių, takų, apžiūrą, kurios metu bus vertinama medžių būklė ir šalinamos nudžiūvusios šakos. Kartu bus renkamos ir nukritusios medžių šakos“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

„Dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį Kauno miesto savivaldybėje buvo pristatytas Ąžuolyno atnaujinimo projektas, pasak R. Savickienės gamtotvarkos darbai yra numatyti šių metų rudenį, tačiau ekspertų išvados procesą gali ir paspartinti.

Gegužės 15 d. Kauno Ąžuolyne vyks susitikimas su arboristais iš Vilniaus. Jo metu bus įvertinta senų ąžuolų būklė. Lietuvos gamtos fondas turi parengti Kauno Ąžuolyno gamtotvarkos planą liepos-rugpjūčio mėnesį. Gamtotvarkos darbus ir senų medžių sutvarkymą yra numatoma pradėti rugsėjo mėnesį, tačiau jeigu ekspertai įvertins, kad reikia ąžuolus tvarkyti greičiau, darbai bus pradėti netrukus“ – teigė savivaldybės atstovė.