Premjero patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas šios informacijos nekomentuoja.

S. Skverneliui vadovaujant Vidaus reikalų ministerijai (VRM), E. Jankevičius 2013-2016 metais ėjo viceministro pareigas. Į šį postą jį tuo metu delegavo valdžioje buvusi Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Iš pareigų viceministras pasitraukė netrukus po to, kai iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydino S. Skvernelis. Atsisakęs posto ministerijoje, E. Jankevičius paliko ir socialdemokratus.

Po rinkimų, S. Skverneliui tapus premjeru, E. Jankevičius buvo pakviestas į buvusio vadovo komandą – tapo ministro pirmininko patarėju. Formuojant dabartinę Vyriausybę, buvo kalbama, kad būtent E. Jankevičiui bus patikėtas vidaus reikalų ministro postas. Tačiau premjeras S. Skvernelis į šias pareigas pasiūlė kitą žmogų – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją Eimutį Misiūną.

E. Jankevičius buvo minimas kaip potencialus kandidatas vadovauti Vyriausybės kanceliarijai, praėjusių metų lapkritį pasitraukus Mildai Dargužaitei. Tačiau S. Skvernelis tuo metu užimti pareigas pasiūlė savo ilgamečiam bendražygiui, buvusiam VRM kancleriui Algirdui Stončaičiui.

Buvęs socialdemokratas E. Jankevičius prieš kelis mėnesius, steigiantis nuo LSDP atskilusių parlamentarų kuriamai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, buvo įvardintas kaip vienas iš jos kūrėjų, užimsiantis pirmininko Gedimino Kirkilo pavaduotojo postą. Tačiau tuo metu E. Jankevičius paskelbė, kad tokia žinia paviešinta be jo sutikimo.

Teisingumo ministro pareigos yra laisvos nuo kovo 9 dienos, kai iš jų pasitraukė Milda Vainiutė.

Balandžio 16 dieną premjeras S. Skvernelis kaip kandidatą į teisingumo ministrus pristatė advokatą, buvusį prokurorą Giedrių Danėlių. Jis, dirbdamas advokatu, anksčiau teisme sėkmingai atstovavo prezidentės patarėjai Daivai Ulbinaitei, kaltintai valstybės paslapties atskleidimu, taip pat dirba su vadinamojoje politinės korupcijos byloje įklimpusiais koncerno „MG Baltic“ atstovais.

Dėl G. Danėliaus teikimo kilus rezonansui, Prezidentūra balandžio 19-ąją pranešė, kad premjero siūlomas kandidatas nebus skiriamas dėl galimo interesų konflikto.

Kandidatas į teisingumo ministrus E. Jankevičius mokėsi Vilniaus Salomėjos Nėries vidurinėje mokykloje, 1996 metais baigė Max – Planck gimnaziją Duesseldorfe, Vokietijoje.

1997 metais jis studijavo ekonomiką Eseno Universitete. Vilniaus pedagoginiame universitete įgijo ekonomikos bakalauro bei sociologijos magistro laipsnį.

1998-2000 metais E. Jankevičius buvo „ID-Baltic“ prekybos vadovas, paskui ėjo bendrovės „Tele 2“ prekybos ir distribucijos vadovo pareigas, buvo įmonės „Mobilios visatos telekomunikacijos“ prekybos direktorius, bendrovės „Greito maitinimo tinklas“ vadovas, „S Projektas“ direktorius.

2008-2009 metais kandidatas ėjo sveikatos apsaugos ministro liberalcentristo Algio Čapliko patarėjo pareigas, vėliau buvo parlamentaro padėjėjas Seime.

2010-2011 m. jis buvo Vilniaus savivaldybės Turto departamento direktoriaus pavaduotojas.

2011-2013 m. užėmė Varėnos rajono savivaldybės mero postą.