Tai DELFI patvirtino buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius. Jo teigimu, tyrimas dėl žurnalisto žmonos per bankomatą pervedamų įspūdingų sumų buvo pradėtas jau prieš kelerius metus, ir, buvusio FNTT vadovo duomenimis, turėtų būti vykdomas iki šiol.

Dabartinė FNTT vadovybė vykstant tokį tyrimą neigia. Praėjusią savaitę DELFI raštu paklausus, apie, redakcijos duomenimis, jau senokai vykdomą tyrimą dėl galbūt neteisėtos žurnalisto T. Dapkaus veiklos, FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė tai paneigė.

„Pakartotinai informuojame, kad FNTT neturi duomenų apie Tarnybos žinioje esančiuose tyrimuose pareikštus įtarimus Jūsų minimam asmeniui. Be to, atkreipiame dėmesį, kad vadovaujantis BPK 177 str. reikalavimais ikiteisminio tyrimo duomenys neskelbtini“, – atsakė FNTT atstovė.

Jo atžvilgiu vykstant tyrimą neigia ir pats T. Dapkus.

„Žmonos paprašė pateikti dokumentus, ji tą ir pateikė. Daugiau nieko nežinau apie jokius dalykus, o iš kur K. Jucevičius traukia kažkokius statusus, tai ir klausti jo reikia. Ir dar paklausti: iš kur jis tokius dalykus gali žinoti, nes jis yra privatus asmuo, ir kas leidžia visus šmeižtus iš FNTT jam?! Kalba viešai apie privačių žmonių sąskaitas ir judėjimus tarp vyro ir žmonos, nepatikrintus ir šmeižikiškus“, – DELFI sakė T. Dapkus.

Tuo metu K. Jucevičius ironizavo: „Šiuo metu FNTT turi kitą vadovą. O ką, jis nekalbus? Keista, kad aš turiu komentuoti, bet tai yra oficiali informacija – ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gal jau prieš dvejus metus“.

Pasak jo, tyrimą atlikti buvo pavesta atlikti FNTT Kauno apygardos valdybai. „Ir niekur nemačiau oficialaus pranešimo, kad jis nutrauktas", – sakė K. Jucevičius.

K. Jucevičiaus teigimu, tirta schema, kuomet T. Dapkaus žmona, naudodamasi bankomatu, įkeldavo dideles grynų pinigų sumas ir jas pervesdavo savo vyrui. Įtariama, kad tokiu būdu T. Dapkaus sąskaitoje galėjo atsirasti 200-300 tūkst. eurų.

Savo ruožtu Tomas Dapkus ginasi dėl jam metamų kaltinimų.

T. Dapkaus pavardė pastaruoju metu skambėjo D. Grybauskaitės ir Eligijaus Masiulio susirašinėjimo kontekste. Prezidentė viename savo laiškų E. Masiuliui rašė, kad LNK žurnalistas T. Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.