Anot Premjero, iš posto pasitraukiantis Bronius Markauskas dirbs iki gegužės 14 dienos.

„Jeigu šita kandidatūra būtų patvirtinta, tai jis pradėtų dirbti nuo gegužės 15 dienos. (...) Ministras Markauskas paprašė manęs, kad tame naujame formate būtų naujas ministras“, - žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Anot Vyriausybės vadovo, vyksiančioje „AgroBalt“ žemės ūkio parodoje, kur bus susitikimas su Kinijos delegacija 16+1 formate, turėtų dirbti jau naujas ministras.

S. Skvernelio nuomone, G. Surplio kandidatūra turėtų būti patvirtinta.

„Manau, kad taip, nes vėlgi objektyvių priežasčių nėra, jau buvo pokalbis su Prezidente ir bent jau šiai dienai neturiu indikacijų, kad netiko ar nepatiko dalykinės ar asmeninės savybės. Belieka sulaukti patikrinimo iš institucijų, ir Prezidentė priims sprendimą“, - teigė Ministras Pirmininkas.

Premjero teigimu, nors G. Surplys neturi patirties žemės ūkyje, jis yra profesionalus ir gerai dirbantis politikas, kurį gerai vertina ir „valstiečių“ frakcija.

„Iš esmės, kaip jau minėjau, pasirinkta politiko kandidatūra, nes, kitu atveju, kalbant apie „valstiečių“ galimai deleguojamus asmenis, būtų galimi ryšiai su žemės ūkio sektoriumi“, - tikino S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas S. Skvernelis G. Surplio kandidatūrą pateikė pirmadienį.

Tuo metu po susitikimo su kandidatu Prezidentės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė sakė, kad dėl to, ar jis taps žemės ūkio ministru, apsispręs „artimiausiu metu“.

Tai, kad Premjerui teks surasti naują žemės ūkio ministrą, paaiškėjo balandžio 25 dieną, kai į skandalą įsivėlęs ir aštrias diskusijas tarp Vyriausybės ir Prezidentūros sukėlęs dabartinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas nusprendė pasitraukti iš einamų pareigų.

Apie B. Markausko sprendimą paskelbęs S. Skvernelis sakė, kad B. Markauskas savo postą turėtų palikti birželio 1 dieną.

Anksčiau naujienų portalas „15min.lt“ pranešė, jog B. Markausko šeima, ūkininkaudama Klaipėdos rajone, kai kurių sklypų šeimininkams nemoka nuomos mokesčio.

Paaiškėjo, kad faktiškai B. Markausko motina Sofija Markauskienė apie 5 metus naudojosi sklypais be leidimo, o Nacionalinė mokėjimo agentūra S. Markauskienei mokėjo Europos Sąjungos išmokas už keturis sklypus, kuriuos ji dirba be nuomos sutarčių.