P. Auštrevičius pripažįsta, kad liberalų partijos nariai žinojo apie E. Masiulio ir Prezidentės ryšius.

„Mes žinojome, kad Eligijus Masiulis turi tamprų ryšį su Prezidente. Jis to neslėpė. Aišku, nuspėti, koks tamprus tas ryšis yra ir kiek artimi tie santykiai ir pasitikėjimu grįsti, galėjai tik nutuokti“, - „Žinių radijui“ sakė P. Auštrevičius. Pasak jo, E. Masiulio ir Prezidentės santykiai turėjo didelę dinamiką.

Anot politiko, Prezidentė nepalaikė tokių artimų ryšių su kitais liberalais.

„Nenumanau, kas daugiau (iš liberalų - ELTA) galėtų palaikyti, nes niekas daugiau neiškilo į viešumą“, - sakė P. Auštrevičius, pridurdamas, kad, jo manymų, Prezidentė labiau linkusi bendrauti su pavieniais politikais.

„Man atrodo, kad tai daugiau atspindi daugiau ir jos personaliją“, - apibendrino liberalas.

Europarlamentaras buvo skeptiškas dėl šių ryšių ir traktavo juos kaip netoleruotiną, neregistruoto lobizmo reiškinį.

„Aš netgi bandyčiau pasakyti, kad tai buvo, galbūt, net neregistruotas lobizmas. Iš abiejų pusių. Ir iš Eligijaus Masiulio, ir iš Prezidentės“, - sakė P. Auštrevičius, pridurdamas, kad tai yra netoleruotinas dalykas.

Anot jo, tai, kad E. Masiulis buvo tapęs Prezidentės politiniu pasiuntiniu, turi neigiamos įtakos Lietuvos politikai.

„Eligijus Masiulis buvo tapęs politiniu pasiuntiniu, kas bet kokiai politinei partijai ir politinei aplinkai nėra priimtinas dalykas“, - akcentavo P. Auštrevičius.

Pasak P. Auštrevičiaus, tokie ryšiai iškraipo politiką ir nukreipia visuomenės nuomonę visai kita linkme.

„Kaip rinkimai gali atitikti prognozes, kuomet prašoma daryti įtaką dėl reitingų, palaikymo. Visuomenė to nemato, to nežino. Taip ir gaunasi. Gatvėse viena nuomonė, o galvose kita nuomonė“, - samprotavo europarlamentaras.

P. Auštrevičius negalėjo paaiškinti, kodėl E. Masiulis viešina laiškus.

„Man pačiam tai yra didžiulė paslaptis. Gal tai yra strategijos dalis, bet kodėl tai gali būti strategijos dalis aš net sau negaliu paaiškinti“, - sakė liberalas.

Ministro paieškos gali užsitęsti

Auštrevičius mano, kad naujų žemės ūkio ir teisingumo ministrų paieškos užtruks.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), sako P. Auštrevičius, nėra patraukli politinė jėga, kad sugebėtų pritraukti kompetentingą teisininką.

,,Aš manau, kad šie paskyrimai tiek vieno, tiek antro ministro nebus lengvi. Kodėl? Todėl, kad socialdemokratai „darbiečiai“ nėra tokia patraukli politinė partija, kad ji sugebėtų į savo pusę patraukti kompetentingą teisininką arba asmenį iš tos srities“, - aiškino europarlamentaras ir pridūrė, kad apskritai socialdarbiečių partija išgyvena sunkų laikotarpį.

„Iš tikrųjų, partija išgyvena ne geriausią laikotarpį. Žinant, kiek ten yra vidinių nesutarimų, net ir koalicijoje dėl asmenybių ir dėl politikos veiksmų. Aš manau, kad šitas dalykas gali užtrukti“, - penktadienį „Žinių radijuje“ svarstė P. Auštrevičius.

P. Auštrevičius taip pat pabrėžė, kad, jo nuomone, šį kartą Prezidentės reikalavimai ministrams taip pat bus aukšti.

,,To paties gali imtis ir Prezidentė, reikalaudama aukštesnės kompetencijos ir turėdama tam svarių priežasčių“, - sakė Europos Parlamento narys

Liberalas sakė „valstiečių“ partijoje matąs vidinį chaosą. Tai, anot jo, apsunkins procesą, skiriant žemė ūkio ministrą.

,,Dėl žemės ūkio ministro, valstiečiams tikrai nebus lengva parinkti kandidatą, ne tik dėl tos srities atsakomybių, bet apskritai šioje partijoje matau tokio lengvo chaoso, kuris tikrai sukelia nereikalingus virpesius valstybėje“, - sakė P. Auštrevičius.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį tikino, kad ateinantį pirmadienį pateiks kandidato į žemės ūkio ministrus pavardę. Tačiau kandidato į teisingumo ministro postą, prisipažino Premjeras, dar nėra.

Pasak Vyriausybės vadovo, su Prezidente dėl kandidato į žemės ūkio ministro postą jau buvo preliminariai tartasi. S. Skvernelis vylėsi, kad šis kandidatas bus priimtas.